Nova Godina – Marija Bogorodica  u  Stocu  2014.Na Novu Godinu, 1. siječnja 2014. misno slavlje u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u 11,00 sati, predvodio je Nacionalni direktor Papinskih misijskih djela don Ivan Štironja u koncelebraciji stolačkog župnika don Rajka Markovića.

Na početku misnog slavlja, u prepunoj crkvi, sve je nazočne vjernike, a pogotovo dragog gosta iz Sarajeva, pozdravio stolački Dumo i zaželio svima sretnu i blagoslovljenu Novu 2014. godinu. Pod sv. Misom čitali su mladi iz župe, a sv. Misu pjevao je župni Veliki zbor „Mladi“.

Župni su ministranti, njih tridesetak, svojom službom oko oltara uveličali misno slavlje, a časne sestre Slava i Alojzija dostojno pripremile crkvu i župnu kuću da nam svima bude ugodno i po dušu i po tijelo. Propovjednik je održao lijepu i prikladnu propovijed razumljivu za sve uzraste puka Božjega. Posebno je rastumačio svetkovinu Marije Bogorodice koja je proglašena i dogmom Katoličke Crkve.

Na kraju sv. Mise župnik je pročitao statistiku u župi, te kratko prešao sve bitne značajke župe, pa iz stoljetnog kalendara pročitao i kakvo nas vrijeme očekuje u 2014. godini. A nakon statistike, svi su vjernici u prepunoj crkvi, predvođeni župnim zborom, otpjevali „Tebe Boga hvalimo“ i na taj se način zahvalili Gospodinu za sva dobra, koja nam je udijelio u protekloj godini, a zazvali Božji blagoslov za nastupajuću 2014. godinu. Poslije sv. Mise svijet se neko vrijeme zadržao pred crkvom u ugodnu čašćenju, čestitanju i prijateljskom razgovoru.

{rokbox album=|nova2014| title=|Nova Godina – Marija Bogorodica  u  Stocu  2014.| thumbcount=|23|}images/stories/vijesti/2014/nova_godina/*{/rokbox}