Nova Godina – Marija Bogorodica  u  Stocu  2015. Na Novu Godinu, 1. siječnja 2015. misno slavlje u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u 11,00 sati, predvodio je domaći sin, don Mile Vidić, župni vikar u župi sv. Mateja u Mostaru, u koncelebraciji stolačkog župnika don Rajka Markovića i domaćeg đakona don Damira Pažina.

Na početku misnog slavlja, u prepunoj crkvi, sve je nazočne vjernike, a pogotovo dragog gosta iz Mostara i đakona Damira pozdravio stolački Dumo i zaželio svima sretnu i blagoslovljenu Novu 2015. godinu.

Pod sv. Misom čitali su mladi iz župe, a misno pjevanje predvodio je stolački župni Veliki zbor „Mladi“. Župni su ministranti, njih tridesetak, svojom službom oko oltara uveličali misno slavlje, djeca svojom nazočnošću zakitila oltar, a časne sestre Slava i Alojzija dostojno pripremile crkvu i župnu kuću da nam svima bude ugodno i po dušu i po tijelo. Propovjednik je održao lijepu i prikladnu propovijed razumljivu za sve uzraste puka Božjega.

Na kraju sv. Mise župnik je pročitao statistiku u župi, te kratko prešao sve bitne značajke župe, pa iz stoljetnog kalendara pročitao i kakvo nas vrijeme očekuje u 2015. godini. A nakon statistike, svi su vjernici u prepunoj crkvi, predvođeni župnim zborom, otpjevali „Tebe Boga hvalimo“ i na taj način zahvalili Gospodinu za sva dobra, koja nam je udijelio u protekloj godini, a zazvali Božji blagoslov za nastupajuću 2015. godinu. Poslije sv. Mise svijet se neko vrijeme zadržao pred crkvom u ugodnu čašćenju, čestitanju i prijateljskom razgovoru.

{rokbox album=|ng2014| title=|Nova Godina – Marija Bogorodica  u  Stocu  2015.| thumbcount=|10|}images/stories/vijesti/2015/nova_godina/*{/rokbox}