Nova Godina – Marija Bogorodica  u  Stocu  2016.Na Novu Godinu, 1. siječnja 2016. misno slavlje u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u 11,00 sati, predvodio je don Josip Čule, župni vikar u katedralnoj župi u Mostaru, u koncelebraciji don Ivana Štironje nacionalnog ravnatelja papinskih misijskih djela i stolačkog župnika don Rajka Markovića.

Na početku misnog slavlja, u prepunoj crkvi, sve je nazočne vjernike, a pogotovo dragog gosta iz Mostara i ostale goste pozdravio stolački Dumo i zaželio svima sretnu i blagoslovljenu Novu 2016. godinu.

Pod sv. Misom čitali su mladi iz župe i stolački bogoslov Stanko, a misno pjevanje predvodio je stolački župni Veliki zbor „Mladi“. Župni su ministranti, njih tridesetak, svojom službom oko oltara uveličali misno slavlje, djeca svojom nazočnošću zakitila oltar, a časne sestre Slava i Alojzija dostojno pripremile crkvu i župnu kuću da nam svima bude ugodno i po dušu i po tijelo. Propovjednik je održao lijepu i prikladnu propovijed razumljivu za sve uzraste puka Božjega i sve nas pozvao na rast u vjeri kao što je rasla i Blažena Djevica Marija Bogorodica.

Na kraju sv. Mise župnik je pročitao statistiku u župi, te kratko prešao sve bitne značajke župe, pa iz stoljetnog kalendara pročitao i kakvo nas vrijeme očekuje u 2016. godini. A nakon statistike, svi su vjernici u prepunoj crkvi, predvođeni župnim zborom, otpjevali „Tebe Boga hvalimo“ i na taj način zahvalili Gospodinu za sva dobra, koja nam je udijelio u protekloj godini, a zazvali Božji blagoslov za nastupajuću 2016. godinu.

Poslije sv. Mise svijet se neko vrijeme zadržao pred crkvom u ugodnu čašćenju, čestitanju i prijateljskom razgovoru, a da se ne gube stari dobri običaji mladi su s Dumom pred crkvom malo i zaveselali…

{rokbox album=|nova| title=|Nova Godina – Marija Bogorodica u Stocu 2016.| thumbcount=|24|}images/stories/vijesti/2016/nova_godina/*{/rokbox}