Obilježena prva godišnjica smrti pokojnog don Damjana Raguža 2019.U petak, 11. listopada 2019. sv. Misom u 11,00 sati u župi Prenj-Dubrave obilježena je prva godišnjica smrti pokojnog don Damjana Raguža. Don Damjan je predao dušu Gospodinu na današnji datum u mostarskoj bolnici na Bijelom Brijegu u 00,15 sati opremljen svetim sakramentima umirućih u 75.-oj godini svoga života.

Današnju koncelebriranu sv. Misu predvodio je, na poticaj prenjskog župnika, stolački župnik i don Damjanovo krizmano kumče i rođak don Rajko Marković, također rodom iz prenjske župe odakle potječe i don Damjan.

Na početku misnoga slavlja don Rajko je pozdravio sve svećenike u koncelebraciji i okupljene vjernike, te naglasio da je župnik don Mile Vidić ovu sv. Misu stavio danas u 11,00 sati jer mi svećenici imamo listopadske pobožnosti i večernje sv. Mise u svojim župama, a i večeras sv. Misa u ovoj župi uz Gospinu pobožnost bit će za pokojnog don Damjana na koju će opet doći vjernici koji nisu mogli biti na ovoj današnjoj sv. Misi.

Don Rajko je na početku naglasio da ovu sv. Misu prikazujemo za našeg pokojnog don Damjana, za njegove roditelje Vidoja i Ljubu te za sve pokojne iz ove obitelji i to je ono najviše što možemo učiniti za svoje pokojnike prikazati sv. Misu za pokoj njihovih duša. U sv. Misi uz predvoditelja su sudjelovali svećenici koncelebranti: don Mile Vidić, prenjski župnik, don Luka Pavlović katedralni župnik iz Mostara, don Pero Pavlović župnik Rotimlje i Stjepan Krsta, don Stipe Gale župnik Aladinića, don Gordan Božić župnik Domanovića i don Tomo Ljuban župnik Čeljeva. Pod sv. Misom liturgijska čitanja pročitali su svećenici, a okupljeni svijet je pristupio sv. pričesti.

Na kraju sv. Mise don Rajko je naglasio da ćemo sada izmoliti molitvu i odrješenje za pokojnog don Damjana, sve pokojne na groblju Trgovište gdje je don Damjan pokopan i za sve vjerne mrtve, a poslije tko želi može otići na grob pokojnog don Damjana i osobno se pomoliti za pokoj njegove duše. Poslije sv. Mise župnik don Mile pozvao je svećenike u župnu kuću na bratsko druženje, a okupljeni puk se razišao svojim kućama.