Održan Susret ministranata u Godini vjere u Tomislavgradu u četvrtak, 20. lipnja 2013.U Tomislavgradu je u četvrtak, 20. lipnja 2013. održan Susret ministranata hercegovačkih biskupija pod geslom: „Dođi i slijedi me“. Na ovaj Susret okupilo se 1000 ministranata iz 38 hercegovačkih župa. I naša župa Stolac sudjelovala je na ovom susretu s 50-ak ministranata pod vodstvom našega župnika don Rajka. Autobus s ministrantima i s Dumom krenuo je u 7,00 sati ujutro ispred župne crkve, pa preko Čapljine, Ljubuškoga, Gruda, Posušja i oko 9,30 sati bili smo u Tomislavgradu.

U 10,00 sati započeo je službeni duhovni program u župnoj crkvi. Sve je najprije pozdravio animator za duhovna zvanja don Ivan Štironja, potom se skupu obratio župnik fra Gabrijel Mioč, zatim je slijedio program ispunjen pjesmom, svjedočenjima o duhovnom pozivu i kratkim nagovorom don Ive Šutala. Sv. Misu, u kojoj su sudjelovali svi naši župnici i kapelani koji su nas dopratili na ovaj Skup, predvodio je i prikladnu propovijed ministrantima uputio generalni vikar iz Mostara don Željko Majić.

Poslije duhovnog programa u crkvi, slijedio je zajednički domjenak za sve ministrante i ručak za svećenike.

Nakon objeda i odmora u lijepoj hladovini, upriličen je rekreativni dio protokola: povlačenje konopca, ministrantski maraton ulicama Tomislavgrada i na kraju skakanje u vrećama, gdje ne naša župa postigla prvo mjesto i dobila zasluženi pehar u trajno vlasništvo na opću radost svih, a posebno stolačkih ministranata i našega dume. Slijedila je podjela pehara, zahvalnica, fotografiranje i razlaz kućama s puno lijepih dojmova.

Usput smo malo odsjeli u Posušju u „Lageru“ osvježili se, fotografirali i nastavili putovanje prema Stocu u molitvi, pjesmi i ugodnom razgovoru. Komentirali smo uglavnom kako je ovaj Susret protekao u velikom raspoloženju i druženju koje će se dugo pamtiti i kao nam je potrebno ovakvih i sličnih zajedničkih susreta.

{rokbox album=|ministranti2013| title=|Održan Susret ministranata u Godini vjere u Tomislavgradu| thumbcount=|16|}images/stories/vijesti/2013/ministranti/*{/rokbox}