Osmi i posljednji dan Pučkih Misija u župi StolacNedjelja, 17. ožujka, osmi i posljednji dan Pučkih Misija u župi Stolac. U 11,00 sati svečana pučka sv. Misa koju je, uz dumu Rajka, predvodio i propovijedao p. Ivo Plenković, misionar. Puna crkva naroda i još na platou pred crkvom. Ministranti oko oltara, djeca ispred oltara, mladi sredinom crkve i pod korom, stariji svijet u klupama, zbor mladih na koru, vani oni koju nikako nisu mogli ući u crkvu, ali su mogli sve čuti, jer je bio uključen vanjski razglas.

Procesija je svečano ušla uz crkvu, župnikov pozdrav na početku i svečana pjevana sv. Misa. Mladi mole i čitaju. P. Ivo propovijeda o molitvi, grijehu i oprostu, svijet pažljivo sluša. Skoro su se svi vjernici pričestili i na kraju dobili potpuni oprost. Župnik don Rajko na kraju zahvaljuje svima na lijepom odazivu za vrijeme Misija, a misionarima na kvalitetnom vodstvu ovih Misija. Zahvalio se misionarima u ime čitave župe, u ime časnih sestara Slave i Alojzije i u svoje osobno ime, što je svijet odobrio gromoglasnim pljeskom. Zaista prelijepo i plodonosno. Pater blagoslivlje misijski križ, koji će trajno stajati na Gospinu oltaru kao uspomena na Misije u godini vjere i povodom 150.-te obljetnice uspostave župe Stolac. I na kraju Tebe Boga hvalimo, za uspješan završetak Misija i zahvala Bogu za sretan izbor Pape Franje I.

Poslije Te Deuma p. Ivo zahvaljuje vjernicima na masovnom sudjelovanju u Misijama, u kojima se i on duhovno obnovio skupa s p. Jozom drugim misionarom. Zahvaljuje časnim sestrama, s. Alojziji na duhovnom doprinosu Misijama, a s. Slavi na dobroj kuhinji. Zahvaljuje župniku don Rajku na pozivu, lijepom i bratskom prijemu i organizaciji. Zahvaljuje mladima, ministrantima i svim vjernicima u župi. A sada blagoslov svima nazočnima i čitavoj župi Stolac.

Poslije sv. Mise pred crkvom se nastavilo zajedničko druženje uz čašicu domaćeg pića. Poslije ručka u župnoj kući, župnik i časne sestre ispratili su misionare i zaželjeli im sretan put. Bogu hvala na ovih osam misijskih milosnih dana u župi Stolac.

{rokbox album=|misije2013| title=|Osmi i posljednji dan Pučkih Misija u župi Stolac| thumbcount=|27|}images/stories/vijesti/2013/misije8/*{/rokbox}