Popis stanovništva u BiH 2013.Popis stanovništva u BiH 2013. Braćo i sestre pred nama je još jedan važan povijesni trenutak: Popis pučanstva, koji će se obaviti u razdoblju od 1. do 15. listopada 2013. Ovim će popisom biti obuhvaćeni državljani BiH s prebivalištem ili boravištem u BiH bez obzira na to jesu li u trenutku popisa prisutni u BiH.

Zato vas molim da svi vi i vaši po svijetu, koji imaju državljanstvo BiH izvade CIPS-ovu osobnu iskaznicu i prijave prebivalište u Stocu, a osobe koje nemaju državljanstvo a imaju uvjete da ga steknu da to urade u Matičnom uredu općine Stolac.

Sve osobe koje do datuma početka popisa dobiju državljanstvo BiH i izvade CIPS-ovu osobnu iskaznicu (osobe do 18 godina samo državljanstvo) stječu pravo da budu popisane u općini Stolac. Uvjete za stjecanje državljanstva imate na oglasnoj ploči. O ovom popisu ovisit će u budućnosti nacionalni i politički položaj Hrvata u općini Stolac, a od njega će ovisiti i buduće ustavno uređenje BiH. Shvatimo ovu preporuku ozbiljno i odradimo posao savjesno.