Posjet Klobuku, sv. Marko 25. travnja 2013.Stolački Dumo Rajko, na poziv klobučkog župnika fra Stipana Šarića posjetio je župu Klobuk na sv. Marka evađelista, 25. travnja 2013., koji je patron župe i Dan Klobuka. Skupa sa župnikom don Rajkom, pozvana su i dva župna folklorna društva HKUD „Stolac“ i HKUD „Bosansko izvorno kolo“.

Svetoj Misi u 17,00 sati prethodila je zavjetna procesija oko župne crkve. Poslije je slijedila sv. Misa, pa je na početku sve nazočne pozdravio župnik fra Stipan i svome kolegi gostu izrazio srdačnu dobrodošlicu. Potom je Dumo uzvratio na pozdravima, pozdravio sve nazočne, te predvodio svečanu sv. Misu u koncelebraciji župnika, dekana i okolnih svećenika, te pod Misom uputio puku prikladnu propovijed. U propovijedi je naglasio vjeru sv. Marka, te u Godini vjere sve potaknuo na obnovu vjere, a posebno naše obitelji, jer je naš biskup Ratko u hercegovačkim biskupijama ovu godinu proglasio i Godinom obitelji pod geslom „Obitelj – žarište vjere“.

Također je potaknuo i bračne parove, koji su temelj društva i zajednice na veću odgovornost u braku i obitelji, te na primjer mlađim naraštajima. Pod sv. Misom krstio je i jedno dijete na radost sve okupljene zajednice.

Poslije sv. Mise župnik zahvaljuje svima i poziva na molitvu i polaganje vjenaca od strane mjesnih i općinskih vlasti kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, gdje je bila prikladna ceremonija.
Nakon svega duhovnog programa svi okupljeni uputili su se na igralište kod Osnovne škole gdje se odvijala Smotra Folklora. Nastupilo je 10-ak društava, među kojima i dva iz Stoca. Stočani su lijepo predstavili svoju župu i svoj Grad kroz kolo, pjesmu, igru i lindžu, a Bosansko izvorno kolo, lijepe običaje Srednje Bosne, posebno Kraljeve Sutjeske kroz kolo i pjesmu, na čemu su oba društva bila nagrađena dugim pljeskom. Poslije su svim društvima podijeljene zahvalnice, a župniku don Rajku također posebna zahvalnica, u ime župe i Mjesne zajednice Klobuk.

Ovo je bilo zaista jedno lijepo i prijateljsko druženje, koje će nam ostati u trajnoj uspomeni, a naši će nam prijatelji Klobučani ovu posjetu uvratiti prvom prilikom!

{rokbox album=|klobuk2013| title=|Posjet Klobuku, sv. Marko 25. travnja 2013.| thumbcount=|28|}images/stories/vijesti/2013/klobuk/*{/rokbox}