PROGRAM ILINDANSKIH SVEČANOSTI 2014.Braćo i sestre! Pred nama je Ilindan, naš najveći župni blagdan Patron župe i Dan grada i općine i u nastavku donosimo kompletan program po danima!

Četvrtak, 17. VII. 1. večer trodnevnice u Župnoj crkvi, u 18,30 ispovijed, u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Ivica Puljić, župnik Neuma, pjeva stolački dječji zbor: „Modra rijeka“ i „Klapa 6“. Poslije sv. Mise: „Večer Folklora“ u 20,00 s. na Vanjskoj pozornici kod župne crkve: nastupa 12 Društava i klapa od Dalmacije preko Herceg-Bosne do Slavonije, a poslije Folklora pjeva bend: „Planet“ iz Stoca. Svi ste pozvani, a pozovite i svoje prijatelje iz Domovine i svijeta u bogati program 11. „Večeri folklora“ u Stocu. 

Petak, 18. VII. 2. večer trodnevnice u Župnoj crkvi u 18,30 ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Tomislav Zubac, mladomisnik iz Čitluka, pjevaju stolačke djevojačke skupine „Vidoštačka kraljica“ i „Angelus“.

Subota, 19. VII. 3. večer trodnevnice u Župnoj crkvi u 18,30 ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Ivana Bebek, župnik Domanovića, pjeva župni zbor „Josip Radnik“ Domanovići.

U nedjelju, 20. VII. – ILINDAN, naša glavna svetkovina – Sv. Ilija Prorok zaštitnik župe, grada i općine. Svečanu sv. Misu u 11,00 s., predvodi: Mons. dr. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački. Na početku sv. Mise biskup će izmoliti posvetnu molitvu pred kipom sv. Ilije na njegovu Trgu, a potom će podijeliti blagoslov „Urbi et orbi – Gradu i svijetu“, nakon čega slijedi svečana sv. Misa.

A na Ilindan večer opet svi pred crkvu u 21,00 s.: Koncert, nastupa: Marin Previšić i grupa Kamen. Svi ste pozvani, pozovite i svoje goste i prijatelje, ulaz slobodan.