Proslava  Male Gospe u Stocu 2012.U našoj župi svečano je u subotu, 8. rujna 2012. proslavljena Mala Gospa koja je supatron župe Stolac. Za ovu našu svečanost pripremili smo se trodnevnicom u župi. Kroz tri dana: srijeda, četvrtak i petak bila je prigoda za sv. ispovijed, kad je ispovijedalo više svećenika. Prvu večer ispovjedila su se školska djeca Osnovne škole, drugu večer mladi Srednjih škola, studenti i ostala župna mladež, a treću večer ispovjedili su se odrasli. Svaku večer kroz trodnevnicu bila je pobožnost Gospi: krunica, litanije i poslije sv. Misa. Sve tri večeri pobožnosti Gospi predmolila je časna sestra Alojzija s okupljenom djecom, a sv. Mise predvodio je župnik don Rajko.

Pod Misama su pjevali naizmjenice župni zborovi i pjevačke skupine: Slavuji, Modra Rijeka, Vidoštačka Kraljica i Angelus. Na Uočnicu Male Gospe poslije sv. Mise bila je zavjetna procesija s upaljenim svjećama oko župne crkve i pjevanim Gospinim litanijama, a pred Lurdskom špiljom zapjevali smo Lurdsku pjesmu. Poslije je župnik svim majkama i očevima s malom djecom u naručju, podijelio blagoslov po zagovoru Male Gospe, a nakon završne pjesme „Zdravo Djevo kraljice Hrvata“ i župnih zvona vjerni puk se razišao svojim domovima obogaćen večernjim duhovnim sadržajem.

Na Malu Gospu sv. Misu, u koncelebraciji stolačkog župnika, te susjednih župnika Don Damjana Raguža iz Rotimlje i don Ive Pavlovića s Domanovića, predvodio je i prikladnu propovijed puku uputio fra Stipe Marković župnik župe sv. Petra i Pavla iz Mostara. Na početku sv. Mise don Rajko je sav nazočni puk, svećenike i predvoditelja slavlja pozdravio i zaželio im srdačnu dobrodošlicu, te zahvalio svim svećenicima koji su za vrijeme Trodnevnice ispovijedali stolački vjerni puk. Ministrirali su svi župni ministranti, a pod sv. Misom pjevali zajedno svi župni zborovi. Poslije sv. Mise, a na početku Školske i Vjeronaučne godine zazvali smo Duha Svetoga da nam čitava godina bude plodonosna i blagoslovljena. Poslije sv. Mise narod se zadržao u ugodnom razgovoru uz čašicu pića pod starom lipom pred župnom crkvom.

{rokbox album=|malagospa2012| title=|Proslava  Male Gospe u Stocu 2012.| thumbcount=|14|}images/stories/vijesti/2012/mala_gospa/*{/rokbox}