Prospekt sv. Ilije ProrokaOvih dana iz tiska je izišao “Prospekt sv. Ilije Proroka” zaštitnika župe i općine Stolac, u kojemu smo opisali sve projekte koje smo u posljednjih nekoliko godina realizirali kod naše župne crkve.

Među njima je svakako najznačajniji projekt izrade kipa sv. Ilije Proroka u bronzi visine 3 m, koji se danas nalazi na njegovom Trgu kod crkve u Stocu, a kojega je uradio najpoznatiji živući hrvatski kipar akademik Kuzma Kovačić.

Po mišljenju stručnjaka kip sv. Ilije Proroka u Stocu je najvrjednije umjetničko remek-djelo Trebinjske biskupije, što nas sve čini posebno ponosnima.

Za realizaciju svih ovih projekata su bila potrebna i znatna novčana sredstva, čije prikupljanje zahvaljujući našim župljanima i iseljenicima, uspješno privodimo kraju.

Ako još tko želi pomoći i svojim prilogom se upisati u Spomenicu darovatelja za kip sv. Ilije, sve potrebite informacije može pronaći u prospektu ili neka se javi u Župni ured. Mogu se javiti pojedinci, naša plemena i rodovi, predstavnici pojedinih organizacija, udruga i vlasti.

Prospekt možete podići u Župnom uredu, a možete ga uzeti i vani kod naših ministranata poslije nedjeljnih sv. Misa. Uzmite i ponesite ovaj prospekt u sve naše obitelji, a pošaljite i svojima po svijetu.

Svima unaprijed hvala, a sve darovatelje uključujem u svoje molitve i sv. Mise.