Referendum u HrvatskojReferendum u Hrvatskoj: Braćo i sestre, ovih se dana oglasila Katolička Crkva u Hrvatskom narodu, pa tako i naša Biskupija iz Mostara, a danas i naši župni uredi s pozivom vjernicima: Iziđimo na Referendum. Nakon što se Ustavni sud RH, 14. studenoga o. g. oglasio Priopćenjem otklonjena je i posljednja moguća prepreka održavanju referenduma koji je zauzetošću Građanske inicijative „U ime obitelji“ zatražilo preko 750.000 građana Hrvatske i raspisao Hrvatski sabor za 1. prosinca ove godine.

Svjedoci smo neviđene političko-medijske ofenzive protiv referenduma i svih onih koji zagovaraju ustavnu definiciju braka kao životne zajednice žene i muškarca. Stoga, nema nam druge, nego izići na referendum. Da bi se uopće moglo pristupiti glasovanju na referendumu, potrebno se registrirati i to do 20. ovoga mjeseca studenoga uključivo (do srijede). Svi oni koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, a hrvatski su državljani (s domovnicom i putovnicom), svoje glasačko pravo mogu ostvariti u GK Mostar. Zato vas vani pred crkvom čekaju naši mladi koji će vam sve nejasnoće oko referenduma objasniti ili vas uputiti u adekvatne urede koji vam mogu pomoći.

Referendumsko pitanje će na izborima 1. XII. glasiti: „Jesete li zato da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“ Zaokružite odgovor „za“. Pokažimo svoju odgovornost, iziđimo na referendum i glasujmo „za“ jer time ćemo zaštiti djecu koja trebaju zdravu obitelj za svoje odrastanje, a ona se temelji na braku koji je po Božjoj volji naravna zajednica muškarca i žene.