Srednjoškolci KŠC iz Žepča sa svojim profesorima posjetili StolacUčenici Katoličkog srednjoškolskog centra iz Žepča njih 40-ak sa svojim profesorima, predvođeni prof. Ružom Perković r. Vujnović porijeklom iz Stoca, u nedjelju, 6. travnja 2014. posjetili su Stolac.

U dogovoru sa stolačkim župnikom don Rajkom sudjelovali su na sv. Misi u 11,00 sati u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka.

Na početku misnog slavlja drage nam goste pozdravio je stolački župnik i zaželio im srdačnu dobrodošlicu. Poslije sv. Mise župnik je imao predavanje za stolačke mlade u župnoj dvorani, a mladi iz Žepča, uz stručno tumačenje gosp. Ante Vujnovića, posjetili su župne zanimljivosti kod crkve: muzej, galeriju, spomenik žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata, te kip sv. Ilije Proroka, umjetničko djelo ak. kipara Kuzme Kovačića.

Poslije razgledanja kulturnih znamenitosti, časna sestra Alojzija s mladima Stoca pripremila je osvježavajuća pića za goste u župnoj dvorani, a župnik im je svima podijelio Turističku župnu monografiju s letkom novopostavljenih župnih orgulja.

Domaći folklor zapjevao je nekoliko prikladnih pjesama u znak dobrodošlice gostima iz Bosne. Poslije druženja u župnoj dvorani gosti iz Žepča nastavili su razgledati kulturne spomenike po gradu Stocu. Svi smo prilikom pozdrava zaključili, kako su lijepi i potrebni ovakvi susreti.

{rokbox album=|zepce2014| title=|Srednjoškolci KŠC iz Žepča sa svojim profesorima posjetili Stolac| thumbcount=|12|}images/stories/vijesti/2014/zepce/*{/rokbox}