Stočani hodočastili u Ljubinje za blagdan Presvetog Srca Isusova 2014.U četvrtak, 26. lipnja 2014. na uočnicu blagdana Presvetog Srca Isusova, patrona ljubinjske crkve stolački vjernici predvođeni dumom Rajkom hodočastili su, kako to rade svake godine, u Ljubinje, koje pripada stolačkoj župi.

Pun autobus vjernika, među kojima su bili ministranti i pjevači dječjeg zbora „Modra rijeka“ predvođeni sestrom Alojzijom krenuo je u četvrtak iz Stoca u 17,00 sati, a koloni su se priključili i nekoliko osobnih automobila.

U Ljubinju smo najprije otišli na katoličko groblje, koje datira iz austrijskog vremena, gdje je Dumo izmolio molitvu i odriješenje za sve pokojne, a potom smo se uputili k ljubinjskoj crkvici, koja je sagrađena i blagoslovljena 1936., a obnovljena 2001. Katolička crkvica u Ljubinju dijeli dvorište s pravoslovnom župnom crkvom, a oba dvorišta vrlo lijepo održava komunalno poduzeće iz Ljubinja. Svi smo odmah ušli u crkvu gdje smo otpjevali Zlatnu krunicu Srcu Isusovu. Poslije smo imali slobodno vrijeme za osobnu molitvu i odmor, dok se Dumo spremao za sv. Misu, a časna pripremala oltar, čitače i pjevače.

Svečana pjevana sv. Misa započela je u 18,15 sati, koju je predvodio i održao prigodnu propovijed o Srcu Isusovu dumo Rajko. Poslije sv. Mise organizirano je uobičajeno zajedničko čašćenje, narod je ponio jelo, a Dumo je sve počastio pićem. U Ljubinju su nas dočekali Drago i Rajka Kralj, bračni par koji se brine za crkvicu i groblje u Ljubinju.

Poslije lijepe i radosne gozbe nastavili smo druženje kod crkve u ugodnom razgovoru, a mladi su malo prošetali po gradu. U 19,30 zazvonilo je crkveno zvono, svi smo se uputili prema autobusu i osobnim vozilima i uz blagoslov puta krenuli prema Stocu, ispunjeni duhovnom radošću i lijepim osjećajima, u želji da se ova tradicija Stočana nastavi i ubuduće.

{rokbox album=|lubinje2014| title=|Stočani hodočastili u Ljubinje za blagdan Presvetog Srca Isusova 2014.| thumbcount=|31|}images/stories/vijesti/2014/ljubinje/*{/rokbox}