Stočani iz Bogdanovaca u posjeti rodnom kraju i StocuU subotu, 13. travnja 2013. autobus prijatelja iz Bogdanovaca, koji svoje korijene vuku iz stolačkoga kraja, posjetili su Stolac. Pred župnom crkvom sv. Ilije Proroka dočekao ih je i primio, uz zvuke zvona, stolački župnik don Rajko Marković. Najprije su posjetili župnu crkvu, gdje su se pomolili Bogu i sv. Iliji, nakon čega im je stolački Dumo predstavio župu Stolac sa svojom prošlošću i sadašnjošću s pogledom u budućnost ovoga kraja. Zatim su gosti posjetili kip Sv. Ilije na njegovu Trgu, Spomenik žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata, Lurdsku špilju, Muzej i galeriju, te Pastoralni centar.

Poslije obilaska kulturnih župnih znamenitosti župnik je sve goste počastio autohtonim župnim specijalitetima: lozom, blatinom, žilavkom, uštipcima i sirom iz mjeha, te im darovao po jednu knjigu „Stolac, mjesto spora umjesto razgovora“. Poslije su gosti obilazili grad i brdo Križevac, uz pratnju domaćina iz općine, nakon čega je slijedio zajednički ručak. U 16,00 sati odigrana je prijateljska nogometna utakmica na gradskom nogometnom igralištu.

Na večer u stolačkom restoranu „Sampjero“ u 19,00 sati priređena je zajednička večera, za goste i domaćine. Župnik je na početku blagoslovio večeru, sve nazočne i zahvalio gostima na njihovu dolasku u rodni kraj svojih očeva i zaželio da se ovakvi susreti nastave i u budućnosti. Poslije večere i ugodnog razgovora gosti iz Bogdanovaca vratili su se u svoj kraj obogaćeni lijepim i sadržajnim susretom s braćomn i sestrama na rodnom ognjištu.

{rokbox album=|bogdanovci2013| title=|Stočani iz Bogdanovaca u posjeti rodnom kraju i Stocu| thumbcount=|14|}images/stories/vijesti/2013/bogdanovci/*{/rokbox}