Stočani na Hodočašću Kraljici Mira u Hrasnu 2014.Stolački dumo Rajko predvodio je Hodočašće stolačkih vjernika u Svetište Kraljice Mira u Hrasno u nedjelju, 11. svibnja 2014. Autobus s hodočasnicima i sestrom Alojzijom krenuo je poslije rane sv. Mise iz Stoca u 9,30 sati. Dumo je blagoslovio putovanje i pošao autom naprijed s ministrantima.

U Svetište smo ušli pjevajući Gospine pjesme, predvođeni župnom zastavom koju su nosili naši momci. Animator slavlja don Milenko pozdravio nas je sve na čelu s našim župnikom i zaželio nam srdačnu dobrodošlicu. Poslije smo pošli u crkvu gdje smo se pomolili Gospi, a na kraju nas je sve naš župnik blagoslovio, po zagovoru Kraljice Mira.

Sv. Misu i tradicionalnu procesiju u 11,00 sati u koncelebraciji domaćih i oklonih svećenika predvodio je naš biskup Ratko. Drugo čitanje u sv. Misi pročitao je naš mladić iz Stoca Ivan, a pod sv. Misom ministrirali su i petorica naših stolačkih ministranata. Biskup je u propovijedi govorio o Gospinom putu od Navještenja u Nazaretu do Uznesenja na nebo i tako nam svima Gospu stavio za uzor u svim našim radosnim i teškim trenutcima.

Na kraju Mise predstavljena je knjiga o pokojnom utemeljitelju Svetišta u Hrasnu i uzornom svećeniku don Stjepanu Batinoviću, koja se mogla i nabaviti poslije sv. Mise.

U 14,30 sati počeo je popodnevni program, koji je vidio don Mladen, a u kome je sudjelovala i naša župa s dvije pjevačke skupine Modra Rijeka s pjesmom „Božja ljubav, Božja snaga“ i Klapa 6 s pjesmom „Kao košuta“ pod vodstvomn sestre Alojzije. Nakon popodnevnog programa u Svetištu vratili smo se oko 17,00 sati u Stolac, ispunjeni lijepim duhovnim sadržajem nedjeljnog programa kod Kraljice Mira u Hrasnu.

{rokbox album=|kraljicamira2014| title=|Stočani na Hodočašću Kraljici Mira u Hrasnu 2014.| thumbcount=|32|}images/stories/vijesti/2014/kraljica_mira/*{/rokbox}