Stočani na Hodočašću Kraljici Mira u Hrasnu 2016. Stolački dumo Rajko predvodio je Hodočašće stolačkih vjernika u Svetište Kraljice Mira u Hrasno u nedjelju, 8. svibnja 2016. Autobus s hodočasnicima i sestrom Alojzijom krenuo je poslije rane sv. Mise iz Stoca u 9,00 sati. Dumo je blagoslovio putovanje i pošao autom naprijed s ministrantima.

U Svetište smo ušli pjevajući Gospine pjesme, predvođeni župnom zastavom koju su nosili naši momci. Animator slavlja don Milenko pozdravio nas je sve na čelu s našim župnikom i zaželio nam srdačnu dobrodošlicu. Poslije smo pošli u crkvu gdje smo se pomolili Gospi, a na kraju nas je sve naš župnik blagoslovio, po zagovoru Kraljice Mira.

Sv. Misu i tradicionalnu procesiju u 11,00 sati u koncelebraciji domaćih i oklonih svećenika predvodio je naš biskup Ratko, a pod sv. Misom ministrirali su i šestorica naših stolačkih ministranata. Biskup je u propovijedi govorio o čovjekovu odnosu prema Bogu, a u tome odnosu je najsavršenije stvorenje Gospa, koja je jedina bez grijeha, pa nam je tako biskup svima Gospu stavio za uzor u svim našim radosnim i teškim trenutcima.

U 14,30 sati počeo je popodnevni program, koji je vidio don Mladen, a u kome je sudjelovala i naša župa s Dječjim zborom „Modra Rijeka“ s dvije skladbe: „Kao što košuta“ i „Obećana Djevice“ pod vodstvomn sestre Alojzije. Poslije obje pjesme naši su pjevači nagrađeni burnim pljeskom okupljenog mnoštva. Nakon popodnevnog programa i molitve u Svetištu vratili smo se oko 17,00 sati u Stolac, ispunjeni lijepim duhovnim sadržajem nedjeljnog programa kod Kraljice Mira u Hrasnu.

{rokbox album=|hrasno| title=|Stočani na Hodočašću Kraljici Mira u Hrasnu 2016.| thumbcount=|13|}images/stories/vijesti/2016/km_hrasno/*{/rokbox}