Stočani na Hodočašću Kraljici Mira u Hrasnu 2017.Stolački dumo Rajko predvodio je Hodočašće stolačkih vjernika u Svetište Kraljice Mira u Hrasno u nedjelju, 14. svibnja 2017. Na ovo hodočašće krenulo je i HKUD „Stolac“ iz Stoca, stolački ministranti, časna sestra Alojzija i veliki broj osobnih automobila.

Autobus s hodočasnicima i župnim Folklorom krenuo je poslije rane sv. Mise iz Stoca u 9,15 sati. Dumo je blagoslovio putovanje i pošao autom naprijed.

U Svetište smo ušli pjevajući Gospine pjesme, predvođeni župnom zastavom koju su nosili naši momci. Poslije smo pošli u crkvu gdje smo zapjevali i pomolili se Gospi, a na kraju nas je sve naš župnik blagoslovio, po zagovoru Kraljice Mira. Sv. Misu i tradicionalnu procesiju u 11,00 sati u koncelebraciji domaćih i okolnih svećenika predvodio je naš biskup Ratko, a pod sv. Misom ministrirali su i šestorica naših stolačkih ministranata.

Uz domaći Hrašanjski pjevački zbor pod sv. Misom pjevao je i naš Folklor iz Stoca. Biskup je u propovijedi govorio na temu nedjeljnog Evanđelja kako je Isus rekao svojim apostolima, a i nama danas: „U kući Oca mojega ima mnogo stanova zato idem pripraviti vam mjesto“. To mjesto, na poseban način, zaradila je Blažena Gospa, koju nam je biskup svima stavio za uzor u svim našim radosnim i teškim trenutcima.

Odmah poslije sv. Mise naše stolačko Folklorno društvo povelo je pred crkvom pučko slavlje u kolu, pjesmi i igri, u koje se uključio i ostali okupljeni puk. Poslije nastupa pred crkvom, voditelji Hrašanjskog zbora počastili su nas prigodnim domjenkom, na čemu im prijateljski zahvaljujemo.

U 14,30 sati počeo je službeni poslijepodnevni program, a u kome je sudjelovala i naša župa s HKUD „Stolac“ s dvije skladbe-pjesme: „Zdravo rajska Kraljice“ i „Maknite se sa gore“. Poslije obje pjesme naši su mladi nagrađeni burnim pljeskom okupljenog mnoštva.

Nakon popodnevnog programa i molitve u Svetištu vratili smo se oko 17,00 sati u Stolac, ispunjeni lijepim duhovnim i kulturnim sadržajem nedjeljnog programa kod Kraljice Mira u Hrasnu.

{rokbox album=|hrasno| title=|Stočani na Hodočašću Kraljici Mira u Hrasnu 2017.| thumbcount=|20|}images/stories/vijesti/2017/hrasno_km/*{/rokbox}