Stočani na Hodočašću Kraljici Mira u Hrasnu 2018.Stolački dumo Rajko predvodio je Hodočašće stolačkih vjernika u Svetište Kraljice Mira u Hrasno u nedjelju, 13. svibnja 2018. Na ovo hodočašće krenuo je jedan dio svijeta pješice, zatim Djevojačka skupina „Angelus“, stolački ministranti, časna sestra Alojzija i veliki broj osobnih automobila. Iz Stoca smo krenuli u 9,15 sati, a u Svetište smo stigli oko 10,00 sati.

Sv. Misu i tradicionalnu procesiju u 11,00 sati u koncelebraciji domaćih i okolnih svećenika predvodio je vojni biskup u BiH-u mons. Tomo Vukšić, a pod sv. Misom ministrirali su i četvorica naših stolačkih ministranata. Uz domaći Hrašanjski pjevački zbor pod sv. Misom pjevali su i naši pjevači iz Stoca.

Biskup je u propovijedi govorio na temu nedjeljnog Evanđelja, kako Isus moli svoga nebeskoga Oca da svi budemo jedno, a Blaženu Djevicu Mariju svima nam je stavio za uzor u svim našim radosnim i teškim trenutcima.

Odmah poslije sv. Mise grupa „Kamen“ započela je pučko slavlje u pjesmi i igri, u što se uključio i okupljeni puk. U 14,30 sati započeo je službeni poslijepodnevni program, koji je vodio don Nikola Menalo, a u kome je sudjelovala i naša župna Djevojačka skupina „Angelus“ s dvije Gospine skladbe. Poslije obje pjesme naši su mladi nagrađeni lijepim pljeskom okupljenog mnoštva.

Nakon službenog poslijepodnevnog programa, opet je grupa „Kamen“ krenula s poznatim domoljubnim pjesmama i trusom što je razveselilo i u feštu uključilo sve nazočne. U večernjim satima vratili smo se u Stolac, ispunjeni lijepim duhovnim i kulturnim sadržajem nedjeljnog programa kod Kraljice Mira u Hrasnu.