Stočani na Miholjdanskom hodočašću u Trebinju 2014.Župljani župe Stolac predvođeni svojim župnikom don Rajkom hodočastili su u Trebinje za dan Trebinjske biskupije, povodom blagdana sv. Mihovila Arkanđela koji je biskupijski zaštitnik.

Hodočašće se svake godine organizira u nedjelju koja je najbliža blagdanu sv. Mihovila, a ove godine je to bila nedjelja 28. rujna 2014.

Svečanu sv. Misu u 12,00 sati u trebinjskoj katedrali predvodio je naš biskup Ratko, u koncelebraciji velikog broja svećenika. Prigodnu propovijed održao je don Željko Majić generalni vikar iz Mostara. Prepuna katedrala hercegovačkih vjernika i naših iseljenika iz dubrovačkog kraja, a isto toliko i na platou pred katedralom.

Ove godine trebinjski župnik i dekan don Milenko Krešić pozvao je župu Stolac da predvodi liturgijsko pjevanje i misna čitanja. Pa je tako naš Veliki zbor „Mladi“ pošao autobusom iz Stoca i predvodio misno pučko pjevanje s kora pod ravnanjem časne sestre Alojzije. Čitava se crkvena zajednica pod sv. Misom uključila u pjevanje pa smo djelovali svi kao jedan veliki dobro uvježbani pjevački zbor.

Pod sv. Misom Psalam i Aleluju pjevali su s ambona od oltara naši momčići-ministranti iz Stoca „Klapa 6“, a misna čitanja i Molitvu vjernika pročitalo je 7 stolačkih srednjoškolaca lanjskih mnistranata. Baš ih je lijepo bilo vidjeti oko oltara.

Poslije sv. Mise stolački Folklor HKUD „Stolac“, čiji su članovi ujedno i crkveni pjevači i župni folkloraši predvodili su pred katedralom pučko slavlje kroz bećarac i pjesmu na radost svega okupljenog puka.

Nakon pučkog programa sve stolačke mlade počastio je trebinjski župnik u župnoj kući prigodnim domjenkom, nakon čega se opet nastavilo pučko slavlje u župnom dvorištu predvođeno mladima iz Stoca u pjesmi i igri.

Iz Trebinja smo se vratili svi jako zadovoljni, ohrabreni u vjeri, u želji da se ova lijepa tradicija trebinjskog hodočašća i dalje nastavi na radost svega hercegovačkog vjernog puka.

{rokbox album=|trebinje2014| title=|Stočani na Miholjdanskom hodočašću u Trebinju 2014.| thumbcount=|34|}images/stories/vijesti/2014/trebinje/*{/rokbox}