Stočani na Pokorničkom hodočašću u Hrasnu 2015.Župe: Stolac, Rotimlja i Gradina kod Čitluka, hodočastile su u Treću korizmenu nedjelju (Bezimena), 8. ožujka na Pokorničko korizmeno hodočašće u Svetište Kraljice Mira u Hrasno.

Hodočašće su predvodili župnici navedenih župa don Damjan Raguž, Don Đuro Bender i don Rajko Marković, te časna sestra Alojzija. Hodošasnici Stoca i Rotimlje krenuli su u 14,00 sati svi skupa iz Stoca u svečanoj koloni, tri autobusa i nekoliko malih automobila, preko Drenovca do Hrasna.

Najprije je bio Križni put uz Gospinu Gradinu, koji su predvodili, sa svojim mladima, župnici don Damjan, don Đuro i don Rajko. Predstavnici župe Stolac, Marko i Emma uz našega Dumu predmolili su pet postaje Križnoga puta. Poslije je bila prigoda za sv. ispovijed, a u crkvi je bilo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Sv. Misu u 16,30 s. predvodio je i propovijedao, uz koncelebraciju naših župnika, aladinski župnik don Marko Šutalo. Na kraju je sve pozdravio i zahvalio svima mjesni župnik don Antun Pavlović. Pod sv. Misom ministrirali su ministranti hodočasničkih župa, a isto tako iz ovih župa čitali su mladi i predvodili liturgijsko pjevanje. Ivan i Gabriela uime Stoca izmolili su Molitvu vjernika, a naša djevojačka skupina „Angelus“ otpjevla je psalam „Milosrdan je i milostiv Gospodin“.

Svi smo se svojim kućama vratili zadovoljni i obogaćeni duhovnim sadržajem u Svetištu Kraljice Mira u želji da se opet ubrzo što ovako organizira.

{rokbox album=|hrasno| title=|Stočani na Pokorničkom hodočašću u Hrasnu 2015.| thumbcount=|59|}images/stories/vijesti/2015/hrasno/*{/rokbox}