Stočani na Pokorničkom hodočašću u Hrasnu 2016.Župe: Stolac, Rotimlja i Gradina kod Čitluka, hodočastile su u Treću korizmenu nedjelju (Bezimena), 28. veljače 2016. na Pokorničko korizmeno hodočašće u Svetište Kraljice Mira u Hrasno. Hodočašće su predvodili župnici navedenih župa don Damjan Raguž, Don Đuro Bender i don Rajko Marković.

Hodošasnici Stoca krenuli su u 14,00 sati od župne crkve, sa Trga sv. Ilije Proroka iz Stoca, preko Drenovca do Hrasna.

Najprije je bio u 15,00 sati Križni put uz Gospinu Gradinu, koji su predvodili, sa svojim mladima, župnici don Damjan, don Đuro i don Rajko. Predstavnici župe Stolac, Ivan i Zora uz našega Dumu predmolili su pet postaje Križnoga puta.

Poslije je bila prigoda za sv. ispovijed, dosta se svijeta ispovijedilo jer je ovo „Sveta Godina Milosrđa“ u kojoj se mođe dobiti potpuni oprost uz propisane uvjete: ispovijed, pričest, pohoditi Gospino svetište i izmoliti Vjerovanje i Oče naš na nakanu sv. Oca. Sv. Misu u 16,30 s. predvodio je i propovijedao, uz koncelebraciju naših župnika, biskupov tajnik iz Mostara don Marin Skender. Na kraju je sve pozdravio i zahvalio svima mjesni župnik don Antun Pavlović.

Pod Križnim putom i sv. Misom ministrirali su ministranti hodočasničkih župa, a isto tako iz ovih župa čitali su mladi i predvodili lirurgijsko pjevanje. Katica je uime Stoca pročitala misno čitanje, a Marko i Ivona izmolili su Molitvu vjernika, a naša djevojačka skupina „Angelus“ otpjevla je psalam „Milosrdan je i milostiv Gospodin“.

Na kraju je upravitelj Svetišta skupa sa svima nazočnima izmolio Vjerovanje i Oče naš na nakanu sv. Oca i tako smo svi dobili Potpuni oprost u ovoj Svetoj Godini. Svi smo se svojim kućama vratili zadovoljni i obogaćeni duhovnim sadržajem u Svetištu Kraljice Mira u Hrasnu.

{rokbox album=|hrasno| title=|Stočani na Pokorničkom hodočašću u Hrasnu 2016.| thumbcount=|35|}images/stories/vijesti/2016/hrasno/*{/rokbox}