Stočani na Pokorničkom hodočašću u Hrasnu 2017.Župe: Stolac, Rotimlja i Gradina kod Čitluka, hodočastile su u Treću korizmenu nedjelju (Bezimena), 19. ožujka 2017. na Pokorničko korizmeno hodočašće u Svetište Kraljice Mira u Hrasno.

Hodočašće su predvodili župnici navedenih župa don Damjan Raguž, Don Đuro Bender i don Rajko Marković. Hodošasnici Stoca krenuli su u 14,00 sati od župne crkve, s Trga sv. Ilije Proroka iz Stoca, preko Drenovca do Hrasna.

Najprije je bio u 15,00 sati Križni put uz Gospinu Gradinu, koji su predvodili, sa svojim mladima, župnici don Damjan, don Đuro i don Rajko. Predstavnici župe Stolac, Ivan i Emma uz našega Dumu predmolili su pet postaja Križnoga puta. Poslije je bila prigoda za sv. ispovijed i dosta se svijeta ispovijedilo, a uz naše hodočasničke župe bilo je vjernika iz domaće i drugih župa.

Sv. Misu u 16,30 s. predvodio je i propovijedao, uz koncelebraciju naših župnika, župnika Tepčića i župnika Hrasna, don Ante Čarapina, kapelan s Aladinića. Na kraju je sve pozdravio i zahvalio svima mjesni župnik don Antun Pavlović. Pod Križnim putom i sv. Misom ministrirali su ministranti hodočasničkih župa, a isto tako iz ovih župa čitali su mladi i predvodili liturgijsko pjevanje. Uime Stoca naša djevojačka skupina „Angelus“ otpjevala je psalam „Milosrdan je i milostiv Gospodin“, a Ivan i Viktorija sudjelovali su u Molitvi vjernika.

Vraćajući se iz Svetišta izmolili smo u autobusu Gospinu krunicu, Anđeo Gospodnji, pjevali korizmene pjesme, a Dumo nam je malo pričao o povijesti Svetišta te o povijesti sela i krajeva stolačke i hrašanjske župe kroz koja smo prolazili. Svi smo se svojim kućama vratili zadovoljni i obogaćeni duhovnim sadržajem ovog hodočašća.

{rokbox album=|korizma| title=|Stočani na Pokorničkom hodočašću u Hrasnu 2017.| thumbcount=|26|}images/stories/vijesti/2017/hrasno/*{/rokbox}