Stočani na Susretu vokalno-instrumentalnih sastava u MostaruStolački dumo Rajko sa župnom dječjom „Klapom 6“, njihovom voditeljicom časnom sestrom Alojzijom te sviračicom Emmom, u sklopu Tropletovih dana kulture, gostovali su na Susretu vokalno-instrumentalnih sastava hercegovačkih župa u župi sv. Patra i Pavla u Mostaru, u utorak, 5. studenoga 2013.

U 18,00 sati slavljena je sv. Misa u crkvi sv. Patra i Pavla u kojoj su sudjelovali mladi hercegovačkih župa sa svojim svećenicima. Poslije sv. Mise u kripti župne crkve organiziran je duhovni koncert u kojemu je sudjelovalo 10 sastava iz 10 hercegovačkih župa s po dvije duhovne pjesme.

Svi su mladi lijepo pjevali na radost svega okupljenog puka. Stolačka „Klapa 6“ u kojoj pjeva 6 ministranata stolačke župe po čemu su dobili i ime, a učenici su šestog razreda osnovne škole u Stocu, nastupili su deveti po redu. Vrlo su se lijepo i simpatično poredali na pozornici: Ivan, Blaž, Daniel, Tomo, Ivan i Boško, jednako obučeni, nasmijani, veseli, a kad su počeli pjevati, odmah je reagirala publika burnim pljeskom i ovacijama očito iznenađena skladnim i lijepim pjevanjem stolačkih momčića, kako solista tako i čitave klape.

Nastupili su s dvije pjesme: O dođite s hvalama i Kao košuta. Razdragana ih je publika do kraja trajno pratila i bodrila spontanim i dugim pljeskom, što je i nama Stočanima bilo posebno drago. Poslije službenog nastupa slijedila je obilna gozba uz prijateljsko druženje u karitasovoj dvorani „Svete Obitelji“ u Mostaru, na radost svih nazočnih.

Uključili su se i lokalni mediji intervjuirajući ponekog od sudionika, koji su vrlo pozitivno prokomentirali čitavu večer, u nadi da se uskoro opet nešto slično dogodi u našoj Hercegovini. Bogu hvala, na ovakvim plemenitim susretima.

{rokbox album=|mostar2013| title=|Stočani na Susretu vokalno-instrumentalnih sastava u Mostaru| thumbcount=|4|}images/stories/vijesti/2013/mostar/*{/rokbox}