Stočani na Završnici Katoličkih malonogometnih liga Crkve u Hrvata u Istri 2014.Momci stolačke župe Sv. Ilije Proroka kao predstavnici Trebinjsko – Mrkanske biskupije sudjelovali su na završnici Katoličkih malonogometnih liga Crkve u Hrvata u Istri 30. V. – 1. VI. 2014. Domaćin susreta bila je Porečko-Pulska biskupija. Na završnici je sudjelovalo 16 ekipa iz 13 nad/biskupija.

Ovaj nogometni spektakl otvorio je u Puli mons. Ivan Milovan, biskup u miru, svečanom sv. Misom u petak, 30. svibnja u 18,00 sati, na kojoj su sudjelovali i naši nogometaši.

Stočane je primila i kroz tri dana srdačno ugostila župa Sv. Kuzme i Damjana u Fažani sa svojim župnikom vlč. Ilijom Jakovljevićem i njegovim suradnicima.

Završnica se igrala u Pazinu i Stočani su zauzeli 4. mjesto. Prvo mjesto pripalo je Dubrovčanima. Igralo se fer i korektno i na zavidnoj športskoj razini.

Voditelj hercegovačkih ekipa iz župa: sv. Ilije Proroka iz Stoca i Sv. Petra i Pavla iz Mostara bio je don Mladen Šutalo pročelnik Ureda za mlade u hercegovačkim biskupijama. Svoje bi momke na ovu športsku priredbu sigurno pratio i župnik don Rajko Marković, da nije upravo u to vrijeme bila sv. Krizma u Stocu.

Na završetku turnira slavljena je svečana sv. Misa koju je u nedjelju, 1. lipnja 2014. u Pazinu u 9,00 sati predvodio mons. Dražen Kutleša biskup porečko-pulski, inače sin kršne Hercegovine.

Stolački momci sa svojim dumom Rajkom zahvaljuju svima na lijepoj organizaciji, a posebno župniku župe Fažana vlč. Iliji Jakovljeviću i njegovim župljanima na srdačnom prijemu. Hvala don Mladenu na lijepo organiziranom putovanju, te prijateljskom druženju kroz sva tri športska dana.

Bogu hvala na ovakvim druženjima mladih Crkve u Hrvata.

{rokbox album=|Istra2014| title=|Stočani na završnici Katoličkih malonogometnih liga Crkve u Hrvata u Istri 2014.| thumbcount=|33|}images/stories/vijesti/2014/istra/*{/rokbox}