Stočani svečano dočekani u svojoj župi kao prvaci KMNL Crkve u Hrvata 2017.U nedjelju, 28. svibnja 2017. prije pučke sv. Mise u 9,30 sati, stolačke prvake KMNL Crkve u Hrvata svečano je primio i pozdravio stolački puk sa svojim dumom Rajkom. Momci su došli s Nogometnog igrališta u svečanom mimohodu, praćeni župnim zvonima, pred župnu crkvu sv. Ilije Proroka u Stocu gdje su ih sa hrvatskim zastavicama dočekala stolačka djeca i mladi.

Na ulazu u crkvu pozdravio ih je naš dumo Rajko okružen ministrantima obučenim za sv. Misu. Nakon srdačnog pozdrava, čestitanja i fotografiranja pred crkvom, procesija je svečano ušla u crkvu predvođena križem i svijećama, a uz pjesmu djevojačke skupine „Angelus“ s kora.

Na početku sv. Mise dumo je još jedanput pozdravio naše momke, članove župne katoličke nogometne lige i njihovo stručno vodstvo, čestitao im na veličanstvenom predstavljanju župe Stolac na ovom svehrvatskom katoličkom športskom nogometnom natjecanju i zahvalio im što su svojim trudom i upornošću zauzeli prvo mjesto u malom nogometu Crkve u Hrvata, te tako osvjetlali obraz i župe i biskupije i cijele Hercegovine. Svijet ih je nagradio dugim srdačnim čestitatarskim pljeskom. Pod sv. Misom liturgijska čitanja pročitali su mladi športaši, a Dumo je svima uputio prikladnu propovijed.

Nakon sv. Mise još jedno fotografiranje pred oltarom, te pred crkvom prijateljsko druženje uz čašicu pića i ugodna razgovora. Sve dobivene nagrade i pehare momci su postavili u Dvoranu za mlade Pastoralnog centra župe Stolac, gdje su smješteni i ostali športski rekviziti stolačke župne mladeži na našim dosadašnjim raznim natjecanjima.

Bogu hvala na ovim mladenačkim uspjesima i športskim aktivnostima naših momaka, što je zdravo i za dušu i za tijelo. Kako je lijepo biti zajedno i radosno slaviti Gospodina!

{rokbox album=|kmnl| title=|Stočani svečano dočekani u svojoj župi kao prvaci KMNL Crkve u Hrvata 2017.| thumbcount=|27|}images/stories/vijesti/2017/kml2/*{/rokbox}