Stočani u posjeti LedincuNa poziv ledinačkog župnika don Joze Ančića, naš župnik don Rajko s Dječjim zborom „Modra Rijeka“ i „Klapom 6“ koje vodi časna sestra Alojzija, odazvao se pozivu u nedjelju, 22. rujna 2013. Naš Dumo je predvodio večernju sv. Misu u 18,00 sati, na otvaranju devetnice za patron župe, u ledinačkoj župnoj crkvi koja je posvećena sv. Tereziji od Djeteta Isusa i nazočnom vjernom puku uputio prigodnu propovijed. Sv. Misi je prethodila večernja pobožnost, krunica i litanije koju su predmolili mladi župe Ledinac, a sav je puk glasno, složno, pobožno i srčano sudjelovao.

Na početku sv. Mise župnik don Jozo je uputi riječi srdačne dobrodošlice gostima iz Stoca. Pozdravio je župnika, zahvalio mu za dolazak, zatim je pozdravio časnu Alojziju i naglasio kako ju je on poslao u samostan Sestara Milosrdnica dok je bio župnik Pologa, zatim je pozdravio obje pjevačke stolačke skupine „Modru Rijeku“ i „Klapu 6“ i primijetio kako su lijepi i veseli, te prikladno obučeni i zaželio im da takvi i ostanu. Poslije župnika domaćina riječi pozdrava i zahvale uzvratio je naš stolački župnik, zahvalivši se na riječima dobrodošlice i srdačnom i bratsko-prijateljskom prijemu, kako župnika tako i njegovih župljana i pjevačkog zbora „Nebeske Ruže“. Don Rajko je naglasio da je ovo uzvratni posjet Ledinčanima za njihov dolazak u Stolac na Dječje zborovanje 1. lipnja o. g. i predvođenju druge večeri trodnevnice sv. Iliji Proroku zaštitniku župe Stolac. Tad je don Jozo predvodio sv. Misu, održao zapaženu propovijed, a pjevao je njegov zbor „Nebeske Ruže“ i tu se večer prodala u tren oka don Jozina knjiga – „Čvrsti temelji braka i obitelji“.

Nakon lijepih i bratskih pozdrava na početku misnog slavlja koje je okupljeni svijet, a bila ga je puna crkva, popratio spontanim pljeskom don Rajko je započeo sv. Misu u koncelebraciji župnika don Joze. Pod sv. Misom su pjevali stolački zborovi pod ravnanjem sestre Alojzije, a za orguljama je bila Ema Raguž. Posebna atrakcija je bila „Klapa 6“ naših šest ministranata šestog razreda kojisu vrlo lijepo otpjevali psalam i aleluju, a sve ostalo pjevanje predvodila je „Modra Rijeka“.

Poslije sv. Mise uslijedila je zajednička gozba u župnoj dvorani, koju su priredile don Jozine župljanke, vrijedne domaćice. Ma toliko su one toga pripremile da su se mogli počastiti svi hercegovački zborovi. Bilo je tu ugodna razgovora, pjesme, gusala, smijeha, slikanja, razmjene mobitela, ma zaista jedno lijepo prijateljsko druženje koje bi svaka župa poželjela. Na kraju večeri samo su se čuli prijedlozi da se ovo prijateljstvo nastavi i da se na ponovni susret puno ne čeka.

Nakon sadržajne večeri nas 50-ak Stočana sa svojim Dumom vratili smo se autobusom s Ledinca svojim kućama u Stolac u molitvi i pjesmi, duhovno obogaćeni, u srcu radosni i Bogu zahvalni za ovaj prelijepi susret.

{rokbox album=|Ledinac2013| title=|Stočani u posjeti Ledincu 2013.| thumbcount=|18|}images/stories/vijesti/2013/ledinac/*{/rokbox}