Stočani na Pokorničkom hodočašću u Hrasnu 2019.Župe Stolac, Rotimlja, Stjepan Krst, Gradina i Tepčići, hodočastile su u Treću korizmenu nedjelju (Bezimena), 24. ožujka 2019. na Pokorničko korizmeno hodočašće u Svetište Kraljice Mira u Hrasno.

Hodočašće su predvodili župnici navedenih župa don Rajko, don Pero, Don Đuro i don Ivan, te gradinski kapelan don Josip. Hodočasnici Stoca krenuli su u 14,00 sati osobnim autima iz Stoca preko Drenovca do Hrasna.

U Svetištu je najprije bio Križni put u 15,00 sati uz Gospinu Gradinu, koji su predmolili, sa svojim mladima, župnici hodočasničkih župa, a kapelan je predvodio pjevanje. Predstavnici župe Stolac, Ivan, Karla i Viktorija uz našega Dumu predmolili su pet postaja Križnoga puta. Poslije je bila prigoda za sv. ispovijed. Sv. Misu u 16,00 sati predslavio je i prikladno propovijedao, uz koncelebraciju naših župnika, čapljinski župni vikar don Dragan Filipović. Na kraju je sve pozdravio i zahvalio svima mjesni župnik don Antun Pavlović.

Pod sv. Misom ministrirali su ministranti hrašanjske i stolačke župe, a liturgijsko pjevanje predvodili su mladi s Gradine zajedno s mladima ostalih župa. Misna čitanja i molitvu vjernika čitali su mladi hodočasničkih župa, uime Stoca drugo čitanje pročitala je Karla, a molitvu vjernika Ivan. Poslije sv. Mise svi smo se svojim kućama vratili zadovoljni i obogaćeni duhovnim sadržajem u Svetištu Kraljice Mira u Hrasnu.