Stočani na Pokorničkom hodočašću u Hrasnu 2020.Župe Stolac, Rotimlja, Stjepan Krst, Gradina i Ploče Tepčići, hodočastile su u Treću korizmenu nedjelju (Bezimena), 15. ožujka 2020. na Pokorničko korizmeno hodočašće u Svetište Kraljice Mira u Hrasno.

Hodočašće su predvodili župnici navedenih župa don Rajko, don Pero, Don Đuro i don Ivan, te gradinski kapelan don Josip. Hodočasnici Stoca krenuli su u 14,00 sati osobnim autima iz Stoca preko Drenovca do Hrasna.

U Svetištu je najprije bio Križni put u 15,00 sati uz Gospinu Gradinu, koji su predmolili, sa svojim mladima, župnici hodočasničkih župa, a župa Rotimlja je predvodila pjevanje. Križni put je podignut 1990., a blagoslovljen 5. kolovoza iste godine. Predstavnici župe Stolac, Ivan i Karla uz našega Dumu predmolili su četiri postaje Križnoga puta i pristupnu molitvu kod Spomenika žrtvama Drugog svjetskog rata čitave Trebinjsko-Mrkanske biskupije, koji je napravljen u obliku križa i otvorenog groba s epitafom iznad hrvatskog grba: Domovino radi tebe, radi bitka tvog, gdje nam kosti rasute su, znade samo Bog. Spomenik je izgrađen 1991. i blagoslovljen 4. kolovoza iste godine. Križ i svijeće u Križnom putu nosili su stolački ministranti.

Poslije je bila prigoda za sv. ispovijed, ispovijedalo je više svećenika. Sv. Misu u crkvenom dvorištu, na vanjskom oltaru, u 16,00 sati predslavio je i prikladno propovijedao, uz koncelebraciju naših župnika, aladinski župnik don Stipe Gale.

Na kraju je sve pozdravio i zahvalio svima mjesni župnik don Antun Pavlović. Pod sv. Misom ministrirali su ministranti stolačke župe, a liturgijsko pjevanje predvodili su pjevači župe Rotimlja. Misna čitanja i molitvu vjernika čitali su mladi hodočasničkih župa, uime Stoca prvo čitanje pročitao je Ivan, a molitvu vjernika Karla. Poslije sv. Mise svi smo se svojim kućama vratili zadovoljni i obogaćeni duhovnim sadržajem u Svetištu Kraljice Mira u Hrasnu.