Stolac - Vukovaru 2018. Danas je Vukovar mjesto posebnog pijeteta, 27 godina od stradanja grada. Vukovar je simbol otpora hrvatskog naroda velikosrpskoj agresiji, zato zaslužuje i naše suosjećanje, poštovanje, potporu i molitvu, kao što to zaslužuje i Škabrnja i mnoga naša ostala mjesta i gradovi koji su stradali u Domovinskom ratu.

Danas obilježavamo i 27. obljetnicu uspostave HZ HB koja je u teškim vremenima zaštitila naš hrvatski narod a pogotovo u Domovinskom ratu i poraću. Večeras, 16. studenoga 2018. u 19,00 Stočani su skupa s predstavnicima općinske vlasti, braniteljskih udruga i mladih, priredili na Centru grada kod Spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, sjećanje na Vukovar i Škabrnju.

Najprije su upalili svijeće-lampione na Centru grada kod Spomenika, a onda je stolački župnik don Rajko u pratnji ministranata predvodio molitvu za sve poginule i nestale Vukovarce, Škabrnjane i sve poginule i pokojne u našoj hrvatskoj povijesti, osobito za one koji su svoje živote utkali u našu slobodu. Neka dobri Bog svima pokojnima udijeli mjesto u svome kraljevstvu, a ucviljenim obiteljima neka podari utjehu u vjeri.