Stolački Dječji župni zbor „Modra rijeka“Pod vodstvom Hrvatske kulturne zajednice „Troplet“ iz Mostara, a u dogovoru sa župnicima hercegovačkih biskupija, organiziran je u župi Aladinići-Dubrave, u subotu, 8. lipnja 2019. Susret Dječjih župnih zborova. Mi smo iz Stoca krenuli nakon generalne probe s Trga sv. Ilije Proroka u 17,30 sati autima, koji su vozili roditelji naših pjevača. Dumo je na početku izmolio Očenaš…, blagoslovio i nas i naše putovanje i uputili smo se prema Aladinićima. Za ovaj susret prijavilo se osam župa sa svojim zborovima, među kojima je i naša župa Stolac s Dječjim zborom „Modra rijeka“.

Sv. koncelebrirana Misa, koju je predvodio don Ivo Šutalo biskupski vikar, a u kojoj je sudjelovao i naš Dumo Rajko započela je u 18,00 sati. Pod sv. Misom pjevali su svi nazočni zborovi, misna čitanja čitala djeca iz župnih zborova, a don Ivo održao prikladnu propovijed, prilagođenu dječjem uzrastu.

Poslije sv. Mise, u 19,00 sati, na početku samog programa sve je nazočne pozdravio predsjednik HKZ „Troplet“ gosp. Miroslav Nikolić, a onda je započelo „Zborovanje“ dječjih zborova, pod vodstvom Danijele Skoko. Župe su nastupile s po dvije skladbe ovim redoslijedom: Župa Dračevo sa zborom „Izvor“, Župa sv. Toma Mostar sa zborom „Blizanac“, Župa Kruševo sa zborom „Ilijini anđeli“, Župa Stolac sa zborom „Modra rijeka“, Župa Domanovići sa zborom „Aurora“, Župa Ilići-Cim sa zborom „Evanđelist“ i Župa Aladinići-Dubrave sa zborom „Svi sveti“. Naš zbor je vrlo lijepo figurao sa šalovima oko vrata, desno hrvatski grb, a lijevo stolačka župna crkva, a djeca su izvela dvije duhovne pjesme: „Kao košuta“ i „Pjevaj hvalu Kristu Bogu“, pod ravnanjem sviračice Lane Papac. Poslije službenog programa koji je trajao sat vremena, nastavilo se druženje vani pred crkvom uz prikladan domjenak, koji su priredili organizatori susreta.

Nakon zajedničkog rekreativnog druženja pred crkvom, Dumo nas je opet sve okupio, čestitao i napomenuo da su sutra u nedjelju Duhovi, da svi dođemo na našu ranu sv. Misu u 8,00 sati, pod kojom inače pjevamo svake nedjelje, zatim je izmolio molitvu, zahvalio Gospodinu na lijepom druženju, blagoslovio povratak u Stolac, a Dumo produžio na Bobanovo gdje se održava „Večer folklora“ u kojem sudjeluje i naš stolački folklor. Vratili smo se u Stolac obogaćeni jednim lijepim susretom mladih pjevača koji u svojim župama svake nedjelje slave sv. Misu i pjevaju Bogu na slavu a sebi na veliku radost.