Stolački maturanti 2018.Stolački maturanti, 76 mladića i djevojaka, proslavili su svoju Maturalnu večer u Stocu u petak, 18. svibnja 2018. Maturalno slavlje je započelo svečanom sv. Misom u stolačkoj crkvi sv. Ilije Proroka u 19,00 sati na koju su došli ovogodišnji maturanti, njihovi razrednici, ravnateljica, pedagogica, profesori, roditelji, prijatelji i rodbina.

Sv. Misu je predvodio i prikladnu riječ na početku slavlja i u propovijedi uputio stolački župnik koji je bio i njihov vjeroučitelj don Rajko Marković. Dan prije su se svi maturanti u stolačkoj crkvi ispovijedili kako bi se na maturalnoj sv. Misi pričestili i tako s Bogom započeli zrelo razdoblje svoga mladenačkog života.

Pod sv. Misom čitali su misno čitanje, predmolili Molitvu vjernika i na kraju riječ zahvale uputili predstavnici maturanata. Misno pjevanje predvodila je pjevačka skupina iz stolačke Srednje škole „Aurora“, ministrirali su župni ministranti, a časna sestra Alojzija je vrlo prikladno i ukusno ukrasila i dizajnirala župnu crkvu. Poslije Mise uslijedilo je u crkvi i vani u crkvenom dvorištu slikanje međusobno i sa svojom rodbinom i prijateljima. Župnik je okupljeni puk pod starom lipom počastio osvježavajućim pićima, koje su iznijeli stolački momci, a sve u ugodnom razgovoru i dobrom raspoloženju.

U 20,00 sati maturanti su, s hrvatskom zastavom na čelu i uz pratnju župnih zvona, krenuli kroz grad u mimohodu pješice prema restoranu „Sampjero“ u Stocu, gdje su nastavili maturalno slavlje sa svojim profesorima i Dumom uz dobru pjesmu mostarskog benda „Pelegrin“. Sve je to profesionalno zabilježio „Foto-studio Đino“ iz Ljubuškoga.

Stolačke maturante pohvaljujemo na ovakvom slavljenju mature i čestitamo im na lijepom ponašanju, kvalitetnoj organizaciji i dostojanstvenom držanju.