Stolački maturanti 2019.Stolački maturanti, 66 mladića i djevojaka, proslavili su svoju Maturalnu večer u Stocu u petak, 17. svibnja 2019. Maturalno slavlje je započelo svečanom sv. Misom u stolačkoj crkvi sv. Ilije Proroka u 19,00 sati na koju su došli ovogodišnji maturanti, njihovi razrednici, ravnateljica, pedagogica, profesori, roditelji, prijatelji i rodbina.

Sv. Misu je predvodio i prikladnu riječ na početku slavlja i u propovijedi uputio stolački župnik don Rajko Marković. Dan prije su se svi maturanti u stolačkoj crkvi ispovijedili kako bi se na maturalnoj sv. Misi pričestili i tako s Bogom započeli zrelo razdoblje svoga mladenačkog života.

Pod sv. Misom čitali su misno čitanje, predmolili Molitvu vjernika i na kraju riječ zahvale uputili predstavnici maturanata. Misno pjevanje predvodila je stolačka pjevačka skupina „Vidoštačka kraljica“, a ministrirali su župni ministranti. Poslije sv. Mise uslijedilo je u crkvi i vani u crkvenom dvorištu slikanje međusobno i sa svojom rodbinom i prijateljima. Župnik je okupljeni puk pod starom lipom počastio osvježavajućim pićima, koje su iznijeli stolački momci, a sve u ugodnom razgovoru i dobrom raspoloženju.

U 20,00 sati maturanti su, s hrvatskim zastavama na čelu i uz pratnju župnih zvona, krenuli kroz grad u mimohodu pješice prema restoranu „Sampjero“ u Stocu, gdje su nastavili maturalno slavlje sa svojim profesorima i dumom, uz dobru pjesmu neumskoga benda „Sunce“. Na početku večere dumo je predmolio molitvu, sve nazočne blagoslovio i maturantima ovu nezaboravnu večer srdačno čestitao. Sve je to profesionalno zabilježio „Foto-studio Đino“ iz Ljubuškoga. Stolačke maturante pohvaljujemo na ovakvom slavljenju mature i čestitamo im na lijepom ponašanju, kvalitetnoj organizaciji i dostojanstvenom držanju.