Stolački maturanti otišli na ekskurziju u Italiju 2019.Stolački maturanti, njih 51, u pratnji četvero profesora-razrednika ove su godine krenuli na maturalnu ekskurziju u Italiju po turističko-duhovnim destinacijama na tjedan dana, od petka, 6. rujna do petka 13. rujna 2019. U petak, 6. rujna maturanti su se okupili u Stocu na Centru pred Osnovnom školom u 18,30 sati. Razrednici su na vrijeme pozvali stolačkog dumu Rajka da svim putnicima podijeli Božji blagoslov, što je dumo rado i prihvatio.

Dumo je došao po dogovoru u 18,45 sati gdje su ga već spremni čekali maturanti sa svojim roditeljima, prijateljima, rodbinom, razrednicima, profesorima i ravnateljicom. Najprije je sve okupljene srdačno pozdravio, izrazio radost što naši mladi kreću na brojne destinacije po Italiji, zatim predmolio blagoslovnu molitvu i blagoslovio putovanje da naši maturanti sretno i ugodno putuju i da se sretno vrate svojim obiteljima, zatim je blagoslovio moći svetaca i svetica Katoličke Crkve pa im svakome po jedne moći darovao za putovanje da ih svi sveci i svetice Božje čuvaju i brane na ovom putovanju. Poslije su uslijedila zajednička fotografiranja, koja su stručno odradili profesori Mladenka i Darko. Zatim je svima zaželio sretan put, a roditeljima preporučio da se mole za svoju djecu da ih Gospodin Bog prati na ovom putovanju.

Nakon toga su se maturanti sa svojim razrednicima uputili prema Globtourovu autobusu gdje su ih domaćinski primili dvojica vozača. Dumo se nakon ispraćaja vratio u župnu crkvu gdje je u 19,00 sati na drugu večer trodnevnice povodom blagdana Male Gospe stolačke suzaštitnice predvodio pobožnost i sv. Misu. Na početku pobožnosti dumo je zajedno sa svim pukom Božjim naše maturante uključio u večernju molitvu i sv. Misu.