Stolački ministranti na godišnjem izletu, Stolac 2020.U utorak, 23. lipnja 2020. nas 30-ak stolačkih ministranata koliko nas je uspjelo doći, inače nas ima 45, sa svojim Dumom Rajkom organizirali smo svoj uobičajeni godišnji izlet i ove godine u Stocu kod župne crkve sv. Ilije Proroka i na našem velikom HNK „Stolac“ Igralištu.

Dumo je s predsjedništvom ministranata nakon rane sv. Mise nabavio obilato jela i pića i sve je servirano u dvoranu za mlade, uključene klime, postavljeni stolovi, sve spremno za feštu.

Mi smo se ostali ministranti okupili u 9,00 sati kod župne crkve, zatim je slijedilo fotografiranje pred crkvom, pred Lurdskom špiljom, kod Muzeja, ispred kipa sv. Ilije, zatim ulazimo u crkvu na molitvu i tu fotografiranje. Poslije ulazimo u dvoranu našeg župnog Pastoralnog centra, jelo spremno, molitva i doručak.

Poslije idemo na Igralište, trener Zoran pripremio veliko Igralište, golove, mreže, lopte, športske prostorije, sve spremno i sređeno. Dumo Zoki uime svih nas prijateljski zahvaljuje, idemo na Centar molitva, fotografiranje i Dumo predsjedniku Marku s pomoćnicima predaje daljnji slijed športskog programa. Dijelimo se u ekipe, suci spremni, pištaljke o vratu, svi dobro raspoloženi za igru i Turnir počinje. Kajo, lanjski predsjednik, slika da sve ostane zabilježeno.

Dobra atmosfera, raspoloženje na visini, Zoka kaže Dumi: „Ovo su Vam Dumo sve budući igrači Katoličke-malo-nogometne lige“. Dumo s osmjehom i zadovoljstvom prihvaća Zokinu konstataciju. Dobro smo igrali, nitko se nije naljutio, suci pravedni, predsjednik sve vodi uredno. I na kraju pobjeđuje najbolja ekipa ministranata, koja zauzima prvo mjesto na Turniru. Najbolji strijelac je Karlo Obradović, najbolji vratar-golman Filip Stanković, najbolji igrač Turnira Josip Marić i svi zadovoljni, jer smo svi dobro igrali i svi smo bili uključeni.

Poslije opet idemo svi u Dvoranu na domjenak, svega obilato i na kraju svega ostalo obilato. Dumo časti još na kraju sladoledom. Pozdravismo se i krenusmo kućama svi vidno zadovoljni.

Ovo je zaista bio nezaboravan, sadržajan i lijep dan proveden u krugu naše župne crkve i našeg Športskog centra. Zahvalni smo dragom Bogu na ovako lijepom druženju.