Stolački Dumo, dva župna Folklora i „Klapa 6“ na slavlju u župi Domanovići 2014.Stolački Dumo Rajko, dva župna Folklora: HKUD „Stolac“, HKUD „Bosansko izvorno kolo“ i „Klapa 6“ u pratnji s. Alojzije odazvali su se, pozivu domanovićkog župnika don Ivana Bebeka i sudjelovali na drugoj večeri trodnevnice u utorak, 29. travnja 2014. u čast sv. Josipa Radnika zaštitnika župe.

Svečanu sv. Misu u 18,00 s. u koncelebraciji mjesnog župnika, predvodio je stolački Dumo.

Na početku je župnik don Ivan predmolio pobožnost sv. Josipu, pozdravio župnika gosta, nakon čega je don Rajko započeo sv. Misu, pozdravivši sve nazočne, župnika, domaće vjernike, vjernike iz drugih župa, te sva folklorna Društva i organizatore Večeri folklora, te zahvalio župniku Ivanu na pozivu njega i stolačkih mladih na slavlje u župu Domanovići. Sv. Misu pjevao je stolački zbor „Mladi“, a psalam i Aleluju „Klapa 6“, pod vodstvom s. Alojzije.

Dumo Rajko je u propvijedi sv. Josipa stavio svima za uzor, kao zaštitnika obitelji, kršćanskog braka, očeva i muževa, te kroz nekoliko životnih primjera prikazao kakav bi trebao biti kršćanski brak i obitelj, te sloga muža i žene, a na kraju propovijedi na sve je kršćanske brakove, a posebno na očeve zazvao Božji blagoslov po zagovoru sv. Josipa. Na kraju sv. Mise župnik don Ivan zahvalio je stolačkom Dumi na prikladnoj i praktičnoj propovijedi, zboru „Mladi“ i „Klapi 6“ na lijepom, pučkom i skladnom pjevanju, pod vodstvom časne sestre Alojzije te svima nazočnima na pobožnom sudjelovanju u sv. Misi.

Poslije sv. Mise slijedila je „Večer folklora“ u kojoj su nastupila i dva stolačka društva. HKUD „Stolac“, najbrojnija skupina mladih na ovoj večeri, nastupilo je s programom: Mješoviti bećarac, Ženski bećarac, Muški bećarac, Zavičajna pjesma i Muški trojanac, što je popraćeno prikladnim pljeskom okupljenog mnoštva.

HKUD „Bosansko izvorno kolo“ nastupilo je s bosanskim kolom uz modernu glazbu, u koje se uključio i nazočni puk ispred pozornice.

Večer folklora je završila podjelom zahvalnica i zajedničkom gozbom uz ugodno druženje i pjesmu.

{rokbox album=|Domanovići2014| title=|Stolački Dumo, dva župna Folklora i „Klapa 6“ na slavlju u župi Domanovići 2014.| thumbcount=|48|}images/stories/vijesti/2014/domanovici/*{/rokbox}