Stolački Dumo i Folklor gostovali u Rotimlji 2012.Na poziv rotimskog župnika don Damjana Raguža, stolački Dumo Rajko sa svojim župnim Folklorom gostovao je u župi Rotimlja na prvu večer trodnevnice, u utorak 26. lipnja 2012. koja je upriličena za patrona župe sv. Petra i Pavla. Don Rajko je služio sv. Misu u koncelebraciji mjesnog župnika i uputio prigodnu propovijed okupljenom Božjem puku, kojega je bila puna crkva, a isto toliko i pred crkvom. Don Rajko je u prigodnoj riječi stavio svete apostole Petra i Pavla za uzor svima nama iznijevši nekoliko poučnih primjera iz svakodnevnoga života. Pod sv. Misom pjevalo je HKUD „Stolac“ iz Stoca, a sav je puk prihvatio pučke pjesme, tako da je sva crkva sudjelovala u večernjoj sv. Misi.

Poslije sv. Mise župnik domaćin je sve nazočne pozdravio, gostima se zahvalio, a predvoditelju slavlja don Rajku posebno, jer je don Damjan bio krizmani kum stolačkom župniku don Rajku u Prenju, rodnoj župi obadvojice svećenika.

Poslije sv. Mise uslijedio je kulturno-zabavni program u krugu župne crkve, u kome je sudjelovalo 7-8 raznih društava, a među njima i stolačko HKUD „Stolac“, sa svojim bogatim repertoarima.

Poslije službenog programa, domaćini su nazočne goste i sva društva obilato počastili, a onda je nastavljeno zajedničko druženje u pjesmi i razonodi u lijepom rotimskom dvorištu župne crkve.

{rokbox album=|rotimlja2012| title=|Stolački Dumo i Folklor gostovali u Rotimlji 2012.| thumbcount=|11|}images/stories/vijesti/2012/rotimlja/*{/rokbox}