Stolački Dumo u pastoralnom pohodu Hrvatima Sjeverne Austrije 2014.Stolački župnik don Rajko Marković, pohodio je Hrvate – katolike u Welsu i Linzu u Austriji za prošli vikend subota i nedjelja 14. i 15. lipnja 2014.

Na poziv Nikija Raguža koji je sin stolačkih iseljenika u Welsu-Austrija Drage i Janje Raguž odazvao se po njihovoj želji kako bi vjenčao mladence Nikija Raguža i Marinu Mandušić. Vjenčanje je organizirano u crkvi „Pfarre Heilige Familie – Vogelweide“ u Welsu u subotu, 14. lipnja u 16,00 sati.

Don Rajko je predvodio sv. Misu u koncelebraciji mjesnog župnika i kapelana, vjenčao mladence, te mladencima i svima nazočnima uputio prigodnu propovijed. Poslije je upriličeno veličanstveno svadbeno slavlje gdje se don Rajko susreo s mnogim našim iseljenicima.

Sutradan u nedjelju, na Presveto Trojstvo, 15. lipnja don Rajka je pozvao misionar u Austriji koji vodi misiju Linz kojoj pripada i grad Wels, fra Josip Tretnjak da predvodi misno slavlje povodom godišnjeg hodočašća misije Linz u Gospino svetište na Pöstlingberg. To se svetište, nalazi na prekrasnom brdašcu-vidikovcu udaljeno od Linza 10-ak km. Don Rajko je sa zadovoljstvom ovaj poziv prihvatio, te u nedjelju na Presveto Trojstvo, 15. lipnja u 11,30 sati, predvodio sv. Misu u koncelebraciji župnika fra Josipa i kapelana fra Antuna, te pod Misom uputio hodočasnicima Hrvatima prigodnu propovijed.

Poslije sv. Mise upriličeno je prijateljsko druženje uz prikladan domjenak, svirku i pjesmu te ugodan razgovor svega okupljenog hrvatskog puka. Don Rajko se pozdravio s mnogim ljudima iz naših krajeva koji su svoje privremeno boravište, za sada, potražili u ovom dijelu Austrije. Kako je lijepo kad se braća i prijatelji nađu zajedno, pogotovo u tuđini. Bogu hvala na ovakvim srdačnim susretima.

{rokbox album=|Austrija2014| title=|Stolački Dumo u pastoralnom pohodu Hrvatima Sjeverne Austrije 2014.| thumbcount=|80|}images/stories/vijesti/2014/austrija/*{/rokbox}