Stolački maturanti 2013.Stolački maturanti, 69 mladića i djevojaka, proslavili su svoju Maturalnu večer u Stocu u petak, 10. svibnja 2013. Najprije je slijedila u stolačkoj crkvi sv. Ilije Proroka sv. Misa u 19,00 sati na koju su došli svi ovogodišnji maturanti, njihovi razrednici, ravnateljica, profesori, roditelji, prijatelji i rodbina. Sv. Misu je predvodio i prikladnu riječ na početku slavlja i u propovijedi uputio stolački župnik i njihov vjeroučitelj don Rajko Marković.

Dan prije su se svi maturanti u stolačkoj crkvi ispovijedili kao bi se na maturalnoj Misi pričestili i tako s Bogom započeli zrelo razdoblje svoga mladenačkog života.  Pod sv. Misom čitali su misna čitanje, predmolili Molitvu vjernika i na kraju riječ zahvale uputili predstavnici maturanata. Skladno misno pjevanje predvodila je Pjevačka stolačka skupina „Vidoštačka kraljica“. Poslije Mise uslijedilo je  u crkvi i vani u crkvenom dvorištu slikanje međusobno i sa svojom rodbinom i prijateljima, a dotle se okupljeni puk pod starom lipom častio raznim pićima u ugodnom razgovoru.

U 20,00 sati maturanti su sa svojim profesorima kroz grad krenuli u mimohodu pješice prema restoranu „Sampjero“ u Stocu, gdje su nastavili maturalno slavlje sa svojim profesorima i vjeroučiteljem – dumom uz dobru pjesmu popularnog benda „Versus“. Sve je to profesionalno zabilježio Foto-studio „Raguž“ iz Stoca. Kad vidimo kako neki maturatni po svijetu „slave“ svoju maturu i kao se ponašaju, onda zaista stolačkim maturantima treba čestitati na lijepom ponašanju, kvalitetnoj organizaciji i dostojanstvenom držanju. Bogu hvala!

{rokbox album=|matura2013| title=|Stolački maturanti 2013.| thumbcount=|5|}images/stories/vijesti/2013/matura/*{/rokbox}