Stolački maturanti 2014.Stolački maturanti, 70 mladića i djevojaka, proslavili su svoju Maturalnu večer u Stocu u petak, 9. svibnja 2014. Maturalno slavlje je započelo svečanom sv. Misom u stolačkoj crkvi sv. Ilije Proroka u 19,00 sati na koju su došli svi ovogodišnji maturanti, njihovi razrednici, ravnateljica, profesori, roditelji, prijatelji i rodbina.

Sv. Misu je predvodio i prikladnu riječ na početku slavlja i u propovijedi uputio stolački župnik i njihov vjeroučitelj don Rajko Marković.

Dan prije su se svi maturanti u stolačkoj crkvi ispovijedili kako bi se na maturalnoj sv. Misi pričestili i tako s Bogom započeli zrelo razdoblje svoga mladenačkog života. Pod sv. Misom čitali su misna čitanje, predmolili Molitvu vjernika i na kraju riječ zahvale uputili predstavnici maturanata. Skladno misno pjevanje predvodila je Djevojačka stolačka skupina „Angelus“, ministrirali su župni ministranti, a časna sestra Alojzija je vrlo prikladno i ukusno okitila i dizajnirala župnu crkvu.

Poslije Mise uslijedilo je u crkvi i vani u crkvenom dvorištu slikanje međusobno i sa svojom rodbinom i prijateljima. Župnik je okupljeni puk pod starom lipom počastio raznim pićima, koje su iznijeli stolački momci, a sve u ugodnom razgovoru i dobrom raspoloženju. U 20,00 sati maturanti su, sa zastavama na čelu i uz pratnju župnih zvona, krenuli kroz grad u mimohodu pješice prema restoranu „Sampjero“ u Stocu, gdje su nastavili maturalno slavlje sa svojim profesorima i vjeroučiteljem – dumom uz dobru pjesmu popularnog benda „Sunce“ iz Neuma. Sve je to profesionalno zabilježio Foto-studio „Raguž“ iz Stoca.

Stolačke maturante pohvaljujemo na ovakvom slavljenju mature i čestitamo im na lijepom ponašanju, kvalitetnoj organizaciji i dostojanstvenom držanju.

{rokbox album=|maturanti2014| title=|Stolački maturanti 2014.| thumbcount=|19|}images/stories/vijesti/2014/maturanti/*{/rokbox}