Stolački ministranti na zajedničkom Susretu ministranata Trebinjske biskupije 2016.Stolački ministranti, nas 50-ak (inače nas ima 60) predvođeni našim dumom Rajkom, krenuli smo na Aladiniće u utorak, 14. lipnja 2016. u 9,30 sati ujutro autobusom na zajednički Susret ministranata Trebinjske biskupije.

Program susreta: U 10,00 sati okupljanje pred aladinskom crkvom svih ministranata koji smo došli na ovaj susret. U 10,30 sati prigoda za sv. ispovijed, a u 11,00 sati sv. Misa, koju je predvodio i prikladnu propovijed ministrantima uputio studenački župnik don Ivo Šutalo. U sv. Misi koncelebrirao je i naš župnik s ostalim župnicima iz naše biskupije. Oko 210 ministranata sudjelovalo je u sv. Misi i na ovom susretu.

Nakon sv. Mise u 12,00 sati naše su nam dume priredile lijep ručak u organizaciji aladinskog župnika don Marka i njegovih volontera.

Poslije tjelesne okrijepe, oko 13,00 sati započeo je popodnevni program:

  1. Turnir u nogometu
  2. Povlačenje konopa
  3. Igra graničara i
  4. Biblijski kviz.

U malonogometnom turniru svih nazočnih župa mi smo iz Stoca uzeli prvo mjesto.

Rezultati utakmica u kojima smo mi igrali:

– Stolac – Dračevo 5 : 0
– Stolac – Čeljevo 4 : 0
– Stolac – Gradac 7 : 0

Pa i u ostalim aktivnostima popodnevnog programa lijepo smo se predstavili, iako su nam naše dume naglasile da su nas danas okupile na ovo druženje da nas nagrade za naše služenje u našim župama i da se jedanput godišnje svi naši ministranti nađu zajedno. Zato je važno bilo sudjelovati u svemu ponuđenom današnjem programu, a nije važno tko će pobijediti i tko će koje mjesto zauzeti.

Sve je bilo lijepo organizirano uz dobro domaćinstvo mjesnog župnika i njegovih volontera. Svi smo se zadovoljni i obogaćeni vratili u Stolac u 18,00 sati. Dakle, punih 8 sati lijepoga druženja i bogatog duhovno-rekreativnog programa. Bogu hvala!

{rokbox album=|aladinici| title=|Stolački ministranti na zajedničkom Susretu ministranata Trebinjske biskupije 2016.| thumbcount=|19|}images/stories/vijesti/2016/ministranti/*{/rokbox}