Stolački ministranti na zajedničkom Susretu ministranata Trebinjske biskupije 2017.Stolački ministranti, nas 30-ak (inače nas ima 50) predvođeni našim dumom Rajkom, krenuli smo u Rotimlju u četvrtak, 22. lipnja 2017. u 9,30 sati ujutro autobusom na zajednički Susret ministranata Trebinjske biskupije.

Program susreta: U 10,00 sati okupljanje pred rotimskom crkvom svih ministranata koji smo došli na ovaj susret. U 10,15 sati časna sestra Mira-Bogdana Markić iz župe Aladinići koja se nalazi u misijama u Ugandi – Afrika održala je jedno prigodno predavanje ministrantima o radu u misijama, što smo s velikim zanimanjem popratili, zatim u 10,30 sati prigoda za sv. ispovijed, a u 11,00 sati sv. Misa, koju je predvodio i prikladnu propovijed ministrantima uputio biskupski vikar don Ivo Šutalo.

U sv. Misi koncelebrirao je i naš župnik s ostalim župnicima iz naše biskupije. Oko 200 ministranata sudjelovalo je u sv. Misi i na ovom susretu.

Nakon sv. Mise u 12,00 sati naše su nam dume priredile lijep ručak u organizaciji rotimskog i aladinskog župnika i njihovih volontera.
Poslije tjelesne okrijepe, oko 13,00 sati započeo je popodnevni program:

  1. Turnir u nogometu
  2. Povlačenje konopa
  3. Igra graničara i
  4. Skakanje u vreći

U svim aktivnostima poslijepodnevnog programa svi smo se lijepo družili jer su nam naše dume naglasile da su nas danas okupile na ovo druženje da nas nagrade za naše služenje u našim župama i da se jedanput godišnje svi naši ministranti nađu zajedno. Zato je važno bilo sudjelovati u svemu ponuđenom današnjem programu, a nije važno tko će pobijediti i tko će koje mjesto zauzeti.

Sve je bilo lijepo organizirano i svi smo se zadovoljni i obogaćeni vratili u Stolac u 15,30 sati. Bogu hvala na ovakvim duhovno-rekreativnim susretima!

{rokbox album=|ministranti| title=|Stolački ministranti na zajedničkom Susretu ministranata Trebinjske biskupije 2017.| thumbcount=|22|}images/stories/vijesti/2017/ministranti/*{/rokbox}