Stolački zbor „Mladi“ sa svojim dumom Rajkom gostovali na Buni 2015.Na poziv župnika župe Blagaj-Buna don Nikole Menala, naš pjevački zbor „Mladi“ pod ravnanjem s. Alojzije i dumo Rajko odazvali su se, 7. veljače 2015., na prvu večer trodnevnice bl. Alojziju Stepincu, kojemu je posvećen Pastoralni centar na Buni.

Krenuli smo iz Stoca u 17,00 sati autobusom, moleći Gospinu krunicu, a na Buni u 17,45 sati zatekli punu crkvu naroda Božjega u molitvi krunice. Vrlo lijep duhovni prizor.

Pripremili smo se za sv. Misu i ona je počela u 18,00 sati. Na početku sv. Mise goste je biranim riječima pozdravio župnik don Nikola i svima izrazio srdačnu dobrodošlicu, a don Rajka zamolio da započne sv. Misu.

Naš je Dumo predvodio sv. Misu i uputio okupljenom puku prikladnu propovijed o skladnom braku i kršćanskoj obitelji. Koncelebrirali su župnik don Nikola i njegov duhovni pomoćnik đakon don Marin Skender, koji je svima navjestio Evanđelje. Ministrirali su u velikom broju župni ministranti, a gostima su domaćini prepustili sve uloge u sv. Misi. Naši pjevači su s kora predvodili pučko pjevanje u što se uključila sva okupljena zajednica. „Klapa 6“ otpjevala je Psalam i Aleluju s ambona što je okupljeni puk s velikim zanimanjem popratio. Prvo čitanje čitao je naš Ante Marković, a molitvu vjernika predmolila je „Klapa 6“.

Pod ovom sv. Misom predstavio se 31 ovogodišnji župni Prvopričesnik, a posebno je bilo zanimljivo slušati njihove želje što će tko biti u životu, pa smo ih sve nagrađivali spontanim pljeskom.

Poslije sv. Mise, župnik don Nikola sa svojim pomoćnikom don Marinom i svojim mladima, sve nas je lijepo i obilato počastio večerom u župnoj kući. Poslije ovako lijepe gozbe, krenula je spontana pjesma, kako gosta tako i domaćina. Na kraju smo se pozdravili, a dumo Rajko je uime svih nas don Nikoli i domaćinima srdačno zahvalio i obećao, da je sljedeći susret u Stocu za neku od stolačkih svečanosti. Don Nikola je uzvratio, uime domaćina, na pozdravima i također zaželio da se što prije vidimo u ovako lijepom raspoloženju.

Osvježeni i okrijepljeni, krenuli smo puni lijepih uspomena s Bune autobusom prema Stocu, ispraćeni od vrlo gostoljubivih naših domaćina.

{rokbox album=|Buna| title=|Stolački zbor „Mladi“ sa svojim dumom Rajkom gostovali na Buni 2015.| thumbcount=|24|}images/stories/vijesti/2015/buna/*{/rokbox}