Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku 26. i 27. travnja 2014. pod geslom „Na slobodu pozvani“Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku 26. i 27. travnja 2014. pod geslom „Na slobodu pozvani“. Središnji program započet će Festivalom mladih u subotu, 26. travnja u starom gradu s početkom u 12,00 sati, središnje euharistijsko slavlje, sv. Misa će biti u luci Gruž s početkom u 17,00 sati. Nakon sv. Mise mladi će se zaputiti na noćenje u obitelji po župama Dubrovačke biskupije.

Sutradan, 27. travnja mladi će, sa svojim svećenicima, imati zajednička misna slavlja po župama s mladima koji su im iskazali domaćinstvo. Mladi, pripremajte se za ovaj veličanstveni Susret, koji se organizira svake druge godine na sveopćoj hrvatskoj razini. Idemo i mi iz Stoca, i mladi i Dumo, autobusima i sudjelujemo u programu oba dana. Moći će se javljati mladi od prvoga razreda Srednje škole, pa dalje.

Pripremite važeće dokumente, a to su hrvatske ili BiH putovnice. Dok mi svećenici vidimo koji će biti troškovi puta i sudjelovanja na Skupu (majice, akreditacije…), pa ćemo vijest objaviti s oltara i na župnim portalima i onda ćemo početi primati upise i uplate. Do 5. ožujka moramo primiti sve hodočasnike i predati popise organizatorima Susreta.

Mladi dobro učite u školi i polažite ispite na faksu pa da vas roditelji rado puste i plate vam put na ovaj Susret HKM u Dubrovniku na kome se očekuje preko 30 tisuća mladih iz svih krajeva „gdje Hrvati dišu“.