Susret s Ivicom Ursićem u Stocu, 26. listopada 2015.U organizaciji hrvatskog Tropleta i Logovite iz Mostara, a u dogovoru sa stolačkim župnikom, u župnoj dvorani Pastoralnog centra Župe sv. Ilije Proroka u Stocu u ponedjeljak, 26. listopada 2015. u 19,00 sati predstavljena je knjiga „Sva moja sidra“ katoličkog intelektualca i radijskog voditelja gosp. Ivice Ursića iz Splita.

U 18,00 sati stolački puk se redovito okupio na Gospinu pobožnost i sv. Misu u župnoj crkvi, u kojoj su sudjelovali i gosti iz Splita i Mostara. Pobožnost su predmolile časne sestre sa školskom djecom, a župnik je predslavio sv. Misu okružen ministrantima i mladim čitačima.

Poslije sv. Mise, stolački vjernici i gosti sa strane ispunili su župnu dvoranu pored crkve. Na početku je sve nazočne pozdravio stolački Dumo Rajko, posebno je pozdravio suorganizatore ove večeri predstavnike hrvatskog Tropleta i Logovite iz Mostara, a zatim je biranim riječima s posebnim poštovanjem pozdravio predavača: Pozdravljam našeg dragog gosta i prijatelja gosp. Ivicu Ursića iz Splita, hrvatskog intelektualca, radijskog voditelja, katoličkog novinara, praktičnog vjernika i Božjega svjedoka u današnjem svijetu, koji je bio i na dnu i na vrhu, podobro obolio, ali se još bolje Bogu molio i na kraju čudesno ozdravio, te svoje iskustvo želi podijeliti sa svim ljudima dobre volje koji ga pozovu. Mi smo ga u Stolac, s našim prijateljima iz Mostara, pozvali i on se rado odazvao i hvala mu, a sada poslušajmo čovjeka-svjedoka, kojemu je Bog križ i patnju pretvorio u radost, pad u uspon, beznađe u nadu, Ivica izvolite!

Predavač, pozdravljen prijateljskim osmjehom i pljeskom u znak dobrodošlice, započeo je svoje životno izlaganje i svjedočenje koje je praćeno bez da bi itko okom trepnuo, sve je nazočne držao u maksimalnoj koncentaciji, pričajući jednostavno i lagano, razumljivo i poučno s pokojim životnim primjerom i inteligentnom doskočicom, pričao je od srca srcu, svoj svojima, vjernik vjernicima, otvoreno i iskustveno. Pred auditorijem stoji čovjek koji je imao opaku bolest raka, a onda ga je Gospodin čudesno ozdravio i on sada svjedoči Božju ljubav prema svakom čovjeku. Na kraju je nagrađen dugotrajnim pljeskom, koji je značio i zahvalu i oduševljenje i prihvaćanje i čestitanje okupljenog slušateljstva.

Župnik je poslije iskreno zahvalio predavaču, suorganizatorima, okupljenim vjernicima kojih je bilo svih uzrasta i staleža. Slušatelji su poslije predavanja knjigu jednostavno razgrabili i skoro svi stali u red za predavačev potpis. Nakon svega Dumo je sve pozvao na čašica pića i prijateljskog razgovora. Nakon ove duhovno-bogate večeri svi smo se razišli s osmjehon na licu s uvjerenjem da Bog nikada i ni u kakvoj situaciji čovjeka ne napušta, samu mu čovjek treba otvoriti svoje srce i s Njim surađivati. Kako je lijepo biti Božji!

{rokbox album=|svamojasidra| title=|Susret s Ivicom Ursićem u Stocu, 26. listopada 2015.| thumbcount=|33|}images/stories/vijesti/2015/i_ursic/*{/rokbox}