Sv. Misa za Tenkiste - HVO-a u Stocu, 11. svibnja 2019.U subotu, 11. svibnja 2019. u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u 9,00 sati služena je sv. Misa za Tenkiste – HVO-a. Organizatori su ove godine odlučili, po drugi put, okupiti Tenkiste u Stocu na jedno zajedničko druženje i uspjeli su.

Kao početak zajedištvovanja, u dogovoru s Dumom, organizirana je sv. Misa koju je predvodio stolački župnik don Rajko. Dumo je na početku sve nazočne pozdravio, posebno obitelji poginulih hrvatskih branitelja, organizatoru zahvalio, a sve na sabranost i kajanje prije sv. Mise pozvao.

Pod sv. Misom pjevao je stolački Dječji zbor „Modra rijeka“, a poslanicu je pročitao pripadnik Tenkista Marijo Goluža. Dumo je u prigodnoj riječi naglasio da je ovo sv. Misa Zahvalnica za sva dobra koja nam je Gospodin udijelio, a svima onima koji su svoje živote dali za našu slobodu, neka im Gospodin udijeli vječne stanove u Kraljevstvu nebeskom.

Poslije sv. Mise župnik je, vani pred crkvom, sve nazočne pozvao na čašicu pića i razgovora, nakon čega je uslijedilo i zajedničko slikanje. Tenkist Vidoje Perić je pred crkvom pjevačima i ministrantima podijelio prigodne majice „Tenkisti – Stolac 2019.“, koje su ostali tenkisti za ovu prigodu obukli. Zatim su svi branitelji krenuli na jednodnevno zajedničko druženje u Lovački dom na Pušištima. Lijepo je da se hrvatski branitelji ponekad nađu zajedno na prijateljskom druženju i da zajedničku sv. Misu prikažu za sebe, svoje obitelji i za sve svoje poginule prijatelje.