Svečano proslavljena prva večer trodnevnice i „Večer Folklora“ u Stocu 2014.U četvrtak, 17. srpnja 2014. u Stocu je svečano proslavljena prva večer trodnevnice. Prije sv. Mise ispovijedalo je više svećenika, a svijet se okupljao u velikom broju, kako domaći tako i gosti i 12 HKUD-ova iz Lijepe naše i Hercegovine.

Svečanu sv. Misu u 19,00 s. u župnoj crkvi sv. Ilije proroka u Stocu predvodio je i prikladnu propovijed održao don Ivica Puljić, župnik Neuma, uz skladno pjevanje crkvenog zbora „Modra rijeka“ i „Klape 6“, predvođeni sestrom Alojzijom.

U 20,00 s. započela je jedanaesta „Večer folklora“ u Stocu na vanjskoj pozornici u crkvenom dvorištu. Svih 12 folklornih društava i klapa prošlo je u mimohodu ispred pozornice i predstavilo se nazočnom mnoštvu. Župnik don Rajko uz pozdrav nazočnim gostima i svemu okupljenom narodu, pozdravio je i sva folklorna društva i klape: HKUD „Stolac“ Stolac; HKUD „Bosansko Izvorno Kolo“ Stolac; KUD „Širokopoljac“ Široko Polje – Slavonija; HKUD „Brotnjo“ Čitluk; HKUD „Dubrave“ Aladinići; HKUD „Herceg Stjepan“ Blagaj – Buna; Muška klapa „Stina“ Ploče; HKUD „Rotimlja“ Rotimlja; HKUD „Prenj“ Prenj; HKUD „Domanovići“ Domanovići; HKUD „Luke“ Višići; KUD „Ponikovska poskočica“ Ponikve – Pelješac.

Poslije su voditelji Ante i Matea lijepo vodili program i najavljivali svako društvo uz kratku osobnu iskaznicu društva. Poslije službenog nastupa don Rajko je podijelio svim sudjelovateljima u programu zahvalnice, župnu lozu iz murvove bačve, vino iz stolačkih vinarija, župnu turističku monografiju i CD i DVD stolačkog društva.

Nakon podjele zahvalnica priređen je veličanstveni vatromet od nekoliko minuta, na ugodno iznenađenje svega okupljenog mnoštva. Folklori su zatim pošli na večeru, a tada je uslijedila opća župna fešta koju je predvodio bend „Planet“ iz Stoca. Svi su se uključili u feštu, posebno djeca i mladi, a ostali je svijet uživao u fešti, pjesmi i razonodi te prijateljskom razgovoru i čašćenju hladnim pićima.

Sva ova lijepa svečanost prošla je dostojanstveno, na opće zadovoljstvo svega nazočnog mnoštva.

{rokbox album=|folklor2014| title=|Svečano proslavljena prva večer trodnevnice i „Večer Folklora“ u Stocu 2014.| thumbcount=|64|}images/stories/vijesti/2014/folklor/*{/rokbox}