Sveti Nikola u Stocu 2014.U nedjelju po blagdanu Sv. Nikole, 7. prosinca 2014. sv. Nikola je već tradicionalno posjetio Stolac sa svojim anđelima. Lijepo su ga primili župnik don Rajko i časne sestre Slava i Alojzija i preko 500 djece. Sv. ranu Misu u 8 sati predvodio je i djeci uputio prigodnu propovijed župnik don Rajko Marković. Crkva je bila lijepo popunjena djecom, roditeljima i ostalim brojnim vjernicima. Pod sv. Misom pjevao je stolački dječji crkveni zbor „Modra rijeka“ pod ravnanjem časne sestre Alojzije.

Na kraju sv. Mise stigao je i sv. Nikola, koji je odmah upitao djecu vidjevši ih u tako velikom broju: “Hoćete li svake nedjelje ovako dolaziti na sv. Misu?”, a djeca su gromoglasno odgovorila: “Hoćemo!”, na što se srdačno osmjehnuo čitav puk u crkvi, jer da ih je bilo što sv. Nikola upitao u takvom ambijentu oni bi odgovorili „hoćemo“.

Na sv. Misu došla su sva djeca iz župe od onih najmanjih koje su roditelji donijeli u naručju, pa do djece osnovne škole svih razreda. Sv. Nikola je donio preko 500 darova i sve ih podijelio, a u tome su mu pomogli dobri ljudi svojim prilozima.

Poslije podjele darova i prigodnog programa u crkvi po ustaljenom običaju sva su djeca s ostalim pukom Božjim izišla na Trg sv. Ilije kod župne crkve, sv. Nikola je došao na Trg u pratnji Dume i anđela te održao prigodni govor svoj djeci i okupljenom mnoštvu, blagoslovio djecu, pozdravio se s njima i otišao dalje. Djeca su ga ispratila, pjesmom, burnim pljeskom i zaželjeli da ih i dogodine posjeti u gradu na Bregavi i podijeli im lijepe darove.

{rokbox album=|svnikola2014| title=|Sveti Nikola u Stocu 2014.| thumbcount=|32|}images/stories/vijesti/2014/sv.nikola/*{/rokbox}