Sveti Nikola u Stocu 2019.  U nedjelju pred blagdan Sv. Nikole, 1. prosinca 2019. sv. Nikola je već tradicionalno posjetio Stolac sa svojim anđelima. Lijepo su ga primili župnik don Rajko i preko 250 djece.

Sv. Misu ranu u 8,00 sati predvodio je i djeci uputio prigodnu propovijed Dumo stolački. Crkva je bila lijepo popunjena djecom, roditeljima i ostalim brojnim vjernicima. Pod sv. Misom pjevao je stolački dječji crkveni zbor „Modra rijeka“, a krizmanici su pročitali misna čitanja i molitvu vjernika.

Na kraju sv. Mise stigao je i sv. Nikola, koji je odmah upitao djecu vidjevši ih u tako lijepom broju: “Hoćete li svake nedjelje ovako dolaziti na sv. Misu?”, a djeca su gromoglasno odgovorila: “Hoćemo!”, zatim ih je sv. Nikola poučio kako trebaju dolaziti redovito i na vjeronauk, dobro se Bogu moliti, dobro slušati dumu, svoje roditelje, odgojitelje, i vjeroučitelje, jer i oni svi sve poduzimaju da vas odgoje u dobre ljude i čestite kršćane.

Na sv. Misu došla su sva djeca iz župe od onih najmanjih koje su roditelji donijeli u naručju, pa do djece iz Vrtića i Osnovne škole svih razreda. Sv. Nikola je donio preko 250 darova i sve ih podijelio, u čemu su mu pomogli dobri ljudi iz Stoca svojim prilozima, a stolački mladići pravili su red za vrijeme podjele darova, tako da se sve odvijalo dostojanstveno i lijepo.

Poslije podjele darova i prigodnog programa u crkvi po dosadašnjem ustaljenom običaju sva su djeca s ostalim pukom Božjim izišla na Trg sv. Ilije Proroka kod župne crkve i na Trgu je obavljen završni dio programa. Sv. Nikola u pratnji dume i anđela održao je prigodni govor svoj djeci i okupljenom mnoštvu, blagoslovio djecu, pozdravio se s njima i otišao dalje. Djeca su ga ispratila, pjesmom, burnim pljeskom i zaželjeli da ih i dogodine posjeti u gradu na Bregavi i podijeli im lijepe darove.