Sveti Nikola u StocuU nedjelju pred blagdan Sv. Nikole, 1. prosinca 2013. sv. Nikola je već tradicionalno posjetio Stolac sa svojim anđelima. Lijepo su ga primili župnik don Rajko i časne sestre Slava i Alojzija i preko 600 djece. Sv. ranu Misu u 8 sati predvodio je i djeci uputio prigodnu propovijed župnik don Rajko Marković. Crkva i plato pred crkvom su bili lijepo popunjeni i urešeni brojnim vjernicima i djecom. Pod sv. Misom pjevao je stolački dječji crkveni zbor „Modra rijeka“ pod ravnanjem časne sestre Alojzije.

Na kraju sv. Mise stigao je i sv. Nikola, koji je odmah  upitao djecu vidjevši ih u tako velikom a rijetkom broju: “Hoćete li svake nedjelje ovako dolaziti na sv. Misu?”, a djeca su gromoglasno odgovorila: “Hoćemo!”, na što se srdačno osmjehnuo čitav puk u crkvi, jer da ih je bilo što sv. Nikola upitao u takvom ambijentu oni bi odgovorili „hoćemo“.

Na sv. Misu došla su sva djeca iz župe od onih najmanjih koje su roditelji donijeli u naručju, preko vrtića koje su dopratile majke ili tete, pa do djece osnovne škole, u pratnji svojih učitelja i nastavnika. Sv. Nikola je donio preko 600 darova i sve ih podijelio, a u tome su mu pomogli dobri ljudi svojim prilozima.

Poslije podjele darova i prigodnog programa u crkvi po ustaljenom običaju sva su djeca s ostalim pukom Božjim trebala izaći na Trg Sv. Ilije kod župne crkve, ali budući je počela padati kiša, sva se ceremonija završila u crkvi, pa je poslije podjele darova sv. Nikola održao prigodni  govor  svoj djeci i okupljenom mnoštvu, blagoslovio djecu, pozdravio se s njima i otišao dalje. Djeca su ga ispratila burnim pljeskom i zaželjeli da ih i dogodine posjeti u gradu na Bregavi i podijeli im lijepe darove.

{rokbox album=|svnikola2013| title=|Sveti Nikola u Stocu 2013.| thumbcount=|33|}images/stories/vijesti/2013/sv.nikola/*{/rokbox}